Archieven

Dit bericht is 2233 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het CDA in de raad van Krimpenerwaard stelt vraagtekens bij de berekeningen in gemeentelijke huisvestingsonderzoek.

Uit dit onderzoek komt de nieuwbouw van één gemeentehuis als beste uit de bus. Inmiddels is de raad over dit onderwerp verder geïnformeerd en de onrust groeit.

Het CDA is aan het rekenen geslagen met de cijfers die de basis vormen van het onderzoek en stelt daar de nodige vraagtekens bij. Fractievoorzitter Jan Dekker: “Bij onze bestudering van de gemaakte analyse – die moet leiden tot de keuze van één zo centraal mogelijk gelegen gemeentehuis -, valt het bijvoorbeeld op dat de gemiddelde reistijd van Ammerstol naar Bergambacht op tien minuten is bepaald en die van Ammerstol naar Stolwijk op elf minuten. Conform deze berekening is de reistijd van Bergambacht naar Stolwijk circa een minuut. Van het Lekkerkerkse buurtschap Opperduit naar Bergambacht met de auto in veertien minuten lijkt ons ook erg lang, die tijd wordt kennelijk ingehaald door vervolgens in twee minuten in Stolwijk aan te komen.”

De CDA-fractie wil helderheid en heeft daarom een aantal technische vragen gesteld aan het college. Ook wil de fractie graag in de raad een debat over de uitgangspunten van de benodigde huisvesting van de ambtenaren en het uitgevoerde onderzoek.

Daarnaast blijft het CDA pleiten voor een gemeentelijke servicepunt in de verschillende grotere kernen in plaats van één gemeentehuis met één klantcontactcentrum.

Dit bericht is 2233 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief