Archieven

Dit bericht is 1229 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het CDA in de raad van Krimpenerwaard wil in gesprek met de raad en college over het gegeven dat er niet handhavend wordt opgetreden tegen de actieve handel in drugs in de gemeente.

Fractievoorzitter Jan Dekker: “Uit de beantwoording van onze eerder gestelde schriftelijke vragen stelt het college dat er geen sprake is van gedoogbeleid in de Krimpenerwaard. Gelijktijdig geeft de politie aan dat er geen tijd is voor actieve handhaving. Dit leidt in de praktijk tot een paradoxale situatie: we gedogen niet, maar hebben geen tijd om te handhaven.”

Het CDA wil dit onderwerp in de commissievergadering verder bespreken.

Dekker: “Als CDA willen we dat er actiever gehandhaafd wordt op de illegale drugshandel, zodat overlast in de omgeving kan worden teruggedrongen. Ook maken we ons zorgen over de gezondheidsrisico’s van het gebruik van drugs; bij jongeren, maar ook bij ouderen. Het gebruik van drugs moet hoe dan ook worden teruggedrongen en worden ontmoedigt. Softdrugs of harddrugs, wij waken voor een samenleving waarin het gebruik ervan als ‘normaal’ wordt gevonden. Daarnaast is een harde aanpak nodig om de dreigende vermenging van de onder- en bovenwereld te voorkomen.”

Het college van burgemeester en wethouders gaf reeds eerder aan in de komende Gezondheidsnota aandacht te willen besteden aan het aanpakken van het gebruik van drugs. Dekker: “Dit initiatief juichen wij als CDA-fractie zeer toe, maar heeft geen uitwerking op de handhaving door de politiek op de huidige drugshandel. We willen daarom in gesprek met de raad en college of er mogelijkheden zijn om de handhavingscapaciteit bij de politie te vergroten, of dat er wellicht andere mogelijkheden zijn op het gebied van handhaving, denk bijvoorbeeld aan buitengewoon opsporingsambtenaren.”

Volgens het CDA geven bewoners aan dat de politie niet reageert op klachten, terwijl het college stelt dat er geen klachten worden geregistreerd. “Dit leidt tot een situatie waarbij de burgers met klachten ervaren dat zij niet serieus worden genomen.”

Dit bericht is 1229 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief