Archieven

Dit bericht is 1517 keer gelezen

HAASTRECHT – CDA’er Kees Larooij vraagt aandacht voor veilige fietsparkeerplekken in de gemeente Krimpenerwaard. Als proef wil hij fietskluizen laten plaatsen in Haastrecht, die gehuurd kunnen worden door rijwieleigenaren.

Larooij werd onlangs benaderd door inwoners van Haastrecht met de vraag of het mogelijk is om in de openbare ruimte een paar van dergelijke kluizen neer te zetten, bijvoorbeeld zoals je die ook vindt bij stations. Dit omdat steeds meer mensen over een dure e-bike beschikken, maar geen schuur hebben om het rijwiel in te stallen. En dus staan ze dan op de stoep.

Larooij: “Natuurlijk moet er een plek gezocht worden waar ze passen in de omgeving. Als zoeklocatie kwam uit Haastrecht de suggestie te kijken naar een plekje achter het voormalige raadhuis, bij het Kerkplein of bij Concordia. Een proef zou duidelijkheid moeten geven of er gebruik wordt gemaakt van de kluizen. Bij positieve resultaten krijgt dit vanzelfsprekend ook in de andere kernen, zoals Schoonhoven, een vervolg.”

Dit bericht is 1517 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief