Archieven

Dit bericht is 2830 keer gelezen

LEKKERKERK – Als beklimmer van de Alpe d’Huez in Frankrijk mag Cees Nobel gerust een veteraan worden genoemd. Drie keer eerder bedwong hij de 21 beruchte bochten op de fiets, dit jaar gaat hij voor het eerst te voet.

“Dat vergt wel een andere trainingsopbouw” vertelt hij, “want tegen een berg op lopen vraagt iets anders van je spieren dan fietsen.” Dus loopt hij op dit moment zeer regelmatig om die discipline onder de knie te krijgen. Cees mikt er op dat hij de beklimming op één dag twee keer kan volbrengen. Een fikse opgave voor een 71-jarige, maar het motto ‘opgeven is geen optie’ onderschrijft hij volledig ,dus hij gaat ervoor om zijn persoonlijke doel te bereiken.

Cees Nobel deed tot dusver twee keer individueel mee aan Alpe d’HuZes en maakte in 2012 deel uit van het team Nederlek. Dat team bestond destijds uit tien deelnemers, maar ze gaan de uitdaging dit keer met z’n vijven aan. Onder leiding van teamcaptain Erwin Hendriks reizen Arie Verwoerd, Jolanda Assman, Julia Hendriks en dus Cees Nobel af naar de Franse Alpen met een aantal verzorgers en supporters in hun kielzog. “Na mijn laatste beklimming in 2015 besloot ik dat het welletjes was, maar toen Erwin mij vroeg weer mee te doen, begon het toch weer te kriebelen en besloot ik na kort overleg met mijn vrouw weer mee te doen. Wie éénmaal met het Alpe d’HuZes virus is besmet komt er niet meer van af.”

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar lang naartoe wordt gewerkt.

Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2020 voor de vijftiende keer. “Een puur Nederlands feestje tegen de flanken van een Franse berg”, aldus Cees ‘maar volop gesteund door de lokale bevolking.” Die kijken na veertien eerdere edities niet meer op van zo’n Hollandse invasie en helpen waar ze kunnen mee om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. “Tijdens ons verblijf beschikken we over een appartement van een Fransman. Ik ken hem niet eens, maar hij vindt het prima dat we in zijn huis verblijven. Daar slapen we, rusten we, eten we en geven leden van andere teams de gelegenheid even bij te komen. Zo gaat dat in Alpe d’Huez.”

Acties
Van ieder deelnemend team wordt verwacht dat het een bedrag inzamelt dat wordt geschonken aan KWF in de strijd tegen kanker. Team Nederlek heeft zich ten doel gesteld dit jaar ten minste 17.500 Euro over te maken aan het goede doel. “De teller staat nu op 11.000 euro, dus we komen in de richting”, glundert Cees. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen heeft het team een indrukwekkend aantal acties op touw gezet. Daaronder de verkoop van reclame-uitingen op de kleding die de deelnemers gaan dragen, inzameling van statiegeld op flessen bij Albert Heijn, twee bingoavonden, een loterij en een sport- en spelprogramma op zaterdag 11 april. “Die organiseren we in samenwerking met winkeliers, KW horeca, diverse sportverenigingen en verzekeringskantoor Zuyderleven.”

‘s Morgens staat een zeskamp voor teams op het programma, waarbij de deelnemers onder andere worden afgerekend op snelheid, kracht, kennis en souplesse. Daarna volgt een panna-toernooi, georganiseerd door voetbalverenigingen Lekkerkerk en Dilettant, wordt het Lekkerkerkse kampioenschap eiergooien gehouden en wordt de dag afgesloten met een spectaculaire badeendjesrace. In tal van winkels zijn de vijfduizend eendjes te koop voor één euro per stuk. Op 11 april worden ze te water gelaten en uiteraard is de hoofdprijs voor de eigenaar van het eendje dat als eerste de finish bereikt. “Dat belooft een enorm spektakel te worden”, belooft Cees.

“Samen met mijn teamgenoten ga ik er voor om ook van deze editie Alpe d’HuZes weer een succes te maken”, besluit Cees. “Opgeven is geen optie.”

Dit bericht is 2830 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Cees Nobel keert terug in Team Nederlek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief