Archieven

Dit bericht is 1933 keer gelezen

LEKKERKERK/ROTTERDAM – Een 21-jarige Rotterdammer is vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Hij is schuldig bevonden aan het doodsteken van een 20-jarige jongen uit Lekkerkerk op metrostation Capelsebrug op 9 september vorig jaar.

Op die bewuste maandag gingen de jongens vlak achter elkaar door het incheckpoortje. Direct hierna ontstond een ruzie waarbij de twee met hun hoofden bijna tegen elkaar aan stonden.

Het slachtoffer bracht zijn vinger bij het gezicht van de Rotterdammer en zei: ‘mijn hoofd is heet, mijn hoofd is heet.’ De verdachte haalde tijdens deze schermutseling een mes uit zijn schoudertas en duwde het slachtoffer hard weg waardoor deze twee stappen achteruit deed. De Roetterdammer toonde het mes aan de Lekkerkerker en deed een stap in zijn richting.

Het slachtoffer sloeg met zijn jas naar het hoofd van de verdachte. De jas raakte het hoofd. Toen het slachtoffer naar voren stapte en met zijn linkerarm nogmaals wilde slaan, dook de verdachte onder die arm door en stak in de linkerborst van de Lekkerkerker. De verdachte verliet het perron via de poortjes. Het slachtoffer overleed op het perron aan zijn verwondingen.

Schokkend
De gruwelijke steekpartij heeft onherstelbaar en groot leed bij de nabestaanden van het jonge slachtoffer veroorzaakt. Ook de samenleving reageerde geschokt. De dodelijke steekpartij vond plaats op een metroperron, op een tijdstip waarop veel mensen met de metro naar werk, studie of school reizen. Velen hebben de steekpartij zien gebeuren.

De verdachte heeft bekend. De rechtbank gaat niet mee in het verweer van de verdediging dat de verdachte handelde uit zelfverdediging.

Gelet op de ernst van het feit en de omstandigheden daaromheen vindt de rechtbank dat en lange gevangenisstraf op zijn plaats is. Niet de acht jaar waar de officier van justitie om had gevraagd, want volgens de rechtbank is daarbij te weinig rekening gehouden met de leeftijd en kwetsbaarheid van de verdachte.

Vijf jaar cel en tbs met voorwaarden (een lichtere variant van tbs met dwangverpleging) vond de rechtbank een passende straf. Daarnaast moet de verdachte aan benadeelde partijen materiële en immateriële schadevergoedingen betalen. De rechter zei zich te realiseren dat de straf voor de nabestaanden van het slachtoffer laag is. Als de Rotterdammer zich niet aan de voorwaarden houdt of weer delicten pleegt, krijgt hij alsnog tbs met dwangverpleging opgelegd.

Dit bericht is 1933 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief