Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2307 keer gelezen

GOUDERAK – Een 29-jarige man uit Stolwijk heeft woensdag een celstraf tegen zich horen eisen voor een dodelijk ongeval. Hij zou afgelopen jaar met een slok op achter het stuur van zijn bestelbus gekropen. Bijna vier keer de toegestane wettelijke hoeveelheid. Vervolgens veroorzaakte hij een ernstig ongeluk op de N207 bij Gouderak. Daarbij kwam een 38-jarige vrouw om het leven.

Ter hoogte van het Verbindingsasje kwam de Stolwijker met zijn bus op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De bestuurster daarvan raakte ernstig gewond en overleed de volgende ochtend. Zelf kwam de Stolwijker er met lichte verwondingen vanaf.

Het was niet de eerste keer dat de Stolwijker betrapt werd met alcohol achter het stuur. Al twee keer eerder kreeg hij een boete voor rijden onder invloed. Zelf houdt hij vol dat hij nog goed in staat was te rijden. Mogelijk was de man ook afgeleid doordat hij tijdens het rijden patat at.

‘Schuld van verdachte’
Maar volgens de officier van justitie spreekt het alcohol-promillage voor zich: “Het verkeersongeval was te wijten aan de schuld van verdachte. Hij is verantwoordelijk voor de tragische gevolgen van dit ongeval. Sinds die dag is het leven van de nabestaanden voorgoed veranderd. Hun geliefde partner, moeder, dochter en zus was er plotseling niet meer.”

De officier eiste tegen de Stolwijker dertig maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). Daarnaast wil hij ook dat de man zich laat behandelen voor zijn alcoholverslaving en een alcoholverbod krijgt. Tot slot vroeg de officier om een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaar.

De uitspraak is over twee weken.

Dit bericht is 2307 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief