Archieven

Dit bericht is 818 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Twee mannen zijn dinsdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot celstraffen voor een gewapende woningoverval op het huis van een 98-jarige man in mei 2019 in Krimpen aan den IJssel. De man werd een pistool op het hoofd gezet, door de woning gesleurd en werd zijn alarmknop van zijn arm gerukt. Ook werden de handen van het slachtoffer vastgebonden.

De rechtbank neemt het de twee mannen zeer kwalijk dat zij een hoogbejaard slachtoffer hebben overvallen. De overval is voor het slachtoffer zeer traumatisch geweest.

Vóór het misdrijf ging hij nog vaak zelfstandig de deur uit, daarna was dit niet meer het geval, aldus de rechtbank. “Hij was niet alleen het vertrouwen in de mensheid verloren, maar ook in zichzelf. Hij had sinds het misdrijf minder levensvreugde en was sterk afgevallen. De woningoverval heeft daarnaast ook maatschappelijk tot veel onrust en verontwaardiging geleid.”

De twee mannen zijn ook veroordeeld voor een andere inbraak. Daarnaast heeft één van hen ook harddrugs verhandeld en in zijn bezit gehad. Hij is daarom veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en zes maanden. De mededader moet zes jaar de cel in.

Dit bericht is 818 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief