Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 910 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Charlois met 0-0 gelijk gespeeld. In tegenstelling tot wat deze stand vaak zegt over een wedstrijd, maakten beide ploegen er een vermakelijke wedstrijd van. Met name de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst en golfde het spel op en neer.

De wedstrijd kwam wel laat op gang. Het was Spirit dat na een half uur spelen voor het eerst enige druk op het Rotterdamse doel zette. Raoul Haliwela zag een diagonaal schot nog net door de keeper tot corner verwerkt. De hoekschop die volgde werd door Kevin Kriek teruggekopt op Tim van der Zee. Zijn schot werd op de doellijn gekeerd. Er volgde in de slotfase nog een aantal kansen voor Spirit, maar scherpte ontbrak bij pogingen van Stefan Bitter en Tim van der Zee.

In de tweede helft barstte de strijd echt los. De thuisploeg overleefde het offensief in het eerste deel van Spirit en zette een tandje bij. Vanuit een verdedigend blok werden de snelle spitsen bediend, die op hun beurt weer ruggensteun kregen van hun middenvelders. De altijd solide Spirit verdediging had zijn handen vol. Ondertussen zochten de Ouderkerkers ook de aanval. Haliwela kopte, maar raakte de bal niet goed. Ingmar Burema stond achter hem in betere positie. Robbin Brouwer kwam op links goed op en trof het zijnet. Ook Ingmar Burema was dicht bij een treffer. Hij kreeg de tijd de bal te controleren en zocht de verre hoek. De bal kreeg net niet genoeg effect om het doel in te draaien.

Ook Charlois was dicht bij een doelpunt. Uit een counter stond daar opeens een Rotterdamse speler volledig vrij, die tot opluchting van de geel-witte fans te laconiek inschoot. In een reflex kon Max van Herk met zijn voet de inzet keren.

Er bleef dreiging komen van Charlois en kwam dan ook bijna op 1-0. Een snelle uitbraak via de rechterkant werd keurig voorgezet. Velen telden hem al, maar weer was het de Ouderkerkse doelman die redding bracht.

Met deze 0-0 behaalde Spirit dit seizoen zijn vierde gelijke spel. Ook wisten de Ouderkerkers voor de derde keer op rij niet te winnen. Toch speelde de ploeg van Richard van Cappellen geen slechte wedstrijd. Waar in eerdere wedstrijden diverse momenten zaten van onzorgvuldig spel, was daar in Rotterdam in ieder geval veel minder sprake van. Het enige wat de ploeg te verwijten valt, is dat de kansen niet worden afgemaakt. Want kansen kreeg de ploeg volop.

In de competitie, die er om bekend staat dat iedereen van iedereen kan winnen en dat er soms verrassende uitslagen voorkomen, heeft Sparta de koppositie verstevigd. Vitesse Delft, aanstaande zaterdag de tegenstander van Spirit, pakte na een 2-0 overwinning op DeltaSport de tweede plaats. Rozenburg (1-1 bij Strijen) staat derde. Spirit is gezakt naar de vierde plaats.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 910 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief