Archieven

Dit bericht is 1169 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Ook in de eigen gemeente moeten we flink aan de bak voor het klimaat, zo is ChristenUnie Krimpenerwaard van mening. “Als we nu niet ingrijpen heeft dit grote gevolgen voor onze kernen. We willen geen Schoonhoven aan Zee; we willen geen Ouderkerk onder de IJssel en geen Krimpen in de Lek.”

Dit maakte de ChristenUnie zaterdag zichtbaar door vanaf een mini-strandje in Schoonhoven de lokale klimaatplannen te presenteren. Of zoals lijsttrekker Ton van Dorp het verwoordde: “ChristenUnie Krimpenerwaard wil recht doen aan klimaat en schepping.”

De partij maakt zich zorgen over de klimaatcrisis, maar wil niet bij de pakken neerzitten. “Er moet een tandje bij”, stelt commissielid Siem Opschoor, “en daarom willen wij ons inzetten op sneller en slimmer isoleren en op de toepassing van zonnepanelen en aardwarmte; pas daarna op windturbines.”

ChristenUnie Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat er voldoende draagvlak is voor de plannen en dat het voor iedereen betaalbaar blijft. “Energiearmoede door slecht geïsoleerde woningen is ook in Krimpenerwaard een groot probleem.”

Van Dorp: “Dit strandje lijkt misschien gezellig, maar vandaag maken we vooral zichtbaar dat, als we niet ingrijpen, de gevolgen van de klimaatcrisis ook Krimpenerwaard niet voorbij zullen gaan. Dat vraagt om keuzes.”

Dit bericht is 1169 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief