Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 711 keer gelezen

LEKKERKERK – De ChristenUnie in de raad van Krimpenerwaard noemt het onacceptabel dat GGD-medewerkers deze week tegen hun zin zijn gefotografeerd door tegenstanders van coronavaccinatie.

De GGD stond deze week met een corona-vaccinatiebus voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Inwoners die het wilden konden er direct een prik krijgen.

De politie moest ingrijpen toen GGD-medewerkers er werden lastiggevallen door demonstranten. Die maakten foto’s en filmpjes, na een oproep van Viruswaarheid-voorman Willem Engel op Twitter om medewerkers vast te leggen bij mogelijke misdrijven.

“De medewerker hebben dat als bedreigend ervaren”, stelt Erik van der Does de Bye namens de ChristenUnie. “Dat er, ook in de Krimpenerwaard, verschillend wordt gedacht over vaccineren tegen corona, is een gegeven. Intimidatie van GGD-medewerkers is voor ons echter onacceptabel en te vergelijken met het intimideren van hulpverleners.”

Komende woensdag staat de bus opnieuw voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Van der Does de Bye: “We rekenen er op dat de burgemeester en bevoegd gezag alles in het werk stellen dat medewerkers van de GGD ongehinderd hun werk kunnen doen en aanstichters van intimidatie en bedreiging ter verantwoording worden geroepen.”

– Lees ook: GGD Hollands Midden doet aangifte van bedreiging tegen Willem Engel.

Dit bericht is 711 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief