Archieven

Dit bericht is 633 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De ChristenUnie houdt zaterdag 6 maart een Regio-estafette door het hele land. De afdeling Krimpenerwaard is een van de ruim negentig afdelingen die aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

“Doel is om goede initiatieven vanuit de Krimpenerwaard door te geven, zodat ze uiteindelijk -via de estafette- in Den Haag aan komen”, zegt ChristenUnie-raadslid Anthony Tom, die vanuit Schoonhoven meedoet.

Hij vraagt in Den Haag aandacht voor de peilgestuurde Onderwaterdrainage. Deze pilot om het grondwaterpeil te beïnvloeden heeft als doelen het beperken van de bodemdaling en CO2-uitstoot, ontwatering en weidevogelbeheer.

Commissielid (binnenkort raadslid) Cor Slob vertrekt uit Krimpen aan de Lek. Hij vestigt de aandacht op de Fietsagenda: “Laat de fiets een vanzelfsprekende vervoerskeuze worden. Fietsen draagt bij aan een betere bereikbaarheid, vitalere inwoners en minder CO2-uitstoot.”

Vanuit Stolwijk doet fractievoorzitter Ton van Dorp mee. Hij wil het initiatief ‘Klei in veen’ onder de aandacht brengen in Den Haag: “Het aanbrengen van een laagje klei in de veengrond van de Krimpenerwaard zorgt voor afremming van veenoxidatie, minder bodemdaling en minder CO2-uitstoot.”

De raadsleden van ChristenUnie Krimpenerwaard verzamelen zich in Stolwijk en gaan vervolgens op de fiets naar Gouda, waar zij de initiatieven overdragen aan de ChristenUnie Gouda. Onderweg zal nog een tussenstop worden gemaakt in Haastrecht om een KrimpenerwaardeerRING te overhandigen.

Dit bericht is 633 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief