Archieven

Dit bericht is 497 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Het Actiecomité Raden in Verzet gaat niet akkoord met het ‘afdoen’ van de door haar in 2021 ingediende motie Zonder geld geen gemeente. De fractie van de ChristenUnie steunt het Actiecomité en vraagt het college van Krimpenerwaard zich ook achter de oproep op te stellen.

Deze motie werd ingediend op de Algemene Ledenvergadering van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) en werd met 97,5% van de stemmen aangenomen. De motie riep op dat het rijk met voldoende geld over de brug moet komen voor gemeenten en als dat uitblijft, moeten gemeenten over gaan tot het ‘teruggeven, niet meer uitvoeren en niet meer aanpakken van nieuwe taken zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet’.

´Motie boven tafel houden´
“Er is structureel nog steeds onvoldoende geld toegezegd door het kabinet. Dus om als VNG druk te kunnen houden op het kabinet, is het beter onze motie boven tafel te houden” vindt ook Ton van Dorp, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Met het afdoen van de motie verzwakt de VNG zijn onderhandelingspositie. Daarom vraagt de ChristenUnie aan het college van Krimpenerwaard om op de ledenvergadering van de VNG, op 29 juni in Hoorn, tegen het afdoen van de motie stemmen. “De motie blijft dan in beeld en kan onverkort worden uitgevoerd”, aldus Van Dorp.

Dit bericht is 497 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief