Archieven

Dit bericht is 901 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – ChristenUnie Krimpenerwaard heeft dinsdagavond via een motie in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor energiearmoede.

Ook in Nederland is armoede, stelt ChristenUnie-fractievoorzitter Ton van Dorp. “Met name de stijgende prijzen van energie drukken zwaar op de lasten van huishoudens.” Het Rijk heeft daarvoor twee maatregelen getroffen. Allereerst een compensatie van 400 euro via de Belastingdienst. Daarnaast een eenmalige compensatie van 200 euro voor de lage inkomens via de gemeentes. Van Dorp: “Dat maakt maar een deel van de stijging goed; die wordt namelijk ingeschat op 1700 euro.”

Vervolgens: “In december 2021 heeft het Ministerie van Sociale Zaken besloten tot deze eenmalige compensatie voor de lage inkomens. Maar het is nu maart en de precieze invulling laat nog steeds op zich wachten. Dat duurt veel te lang.”

Daarom heeft de ChristenUnie Krimpenerwaard het college van burgemeester en wethouders gevraagd op korte termijn te komen met een voorschotbetaling van 200 euro. Van Dorp: “De doelgroep wordt juist nu, in de koude wintermaanden, geconfronteerd met stijgende energieprijzen. Laten we dan ook nu de compensatie aan hen overmaken.”

De motie is unaniem door de raad aangenomen.

Dit bericht is 901 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief