Archieven

Dit bericht is 704 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- In de laatste gemeenteraadsvergadering voor het vakantiereces stonden de Kadernota 2023 en de Algemene Beschouwingen op de agenda. Namens de ChristenUnie heeft Ton van Dorp aandacht gevraagd voor de sterk toenemende lasten van de inwoners.

“Er is een forse inflatie onder andere door oplopende prijzen van energie en benzine. Steeds meer inwoners komen daardoor in de financiële problemen”, geeft Van Dorp aan. De afgelopen jaren heeft de gemeente Krimpenerwaard de Onroerendezaakbelasting (OZB)  jaarlijks verhoogd met het inflatiepercentage. Onroerendezaakbelasting (OZB) is een belasting die (huis)eigenaren jaarlijks aan de gemeente betalen.

De verhoging schommelde steeds tussen de 1,5% – 2,5%. Zoals het er nu naar uitziet wordt de inflatie voor de begroting 2023 fors hoger. Maar de ChristenUnie wil een lagere OZB als compensatie voor de hoge inflatie.

Motie voorbereid
Van Dorp deed een oproep naar het college en de fracties om de indexering voor 2023 te beperken, bijvoorbeeld tot een stijging van 2%. Hij had daarvoor een motie voorbereid. Van Dorp: “Het college en ook veel collega-woordvoerders waren niet enthousiast. Een lagere verhoging van de OZB betekent een financieel nadeel voor de gemeente.” Daarop heeft de ChristenUnie besloten de motie aan te houden tot de behandeling van de begroting in november.

“Inmiddels blijkt uit een artikel in Binnenlands Bestuur dat andere gemeenten wel oog hebben voor stijgende kosten van gezinnen. Zij willen wel tegemoet komen aan nood van de inwoners. Laten we hopen dat de gemeenteraad van Krimpenerwaard deze berichten ter harte neemt en bij de vaststelling van de begroting zich alsnog bij deze gemeenten aansluit”, aldus Van Dorp.

Dit bericht is 704 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief