Archieven

Dit bericht is 824 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De stijgende energieprijzen zijn voor mensen met een laag inkomen een groot probleem. Erik van der Does de Bye (ChristenUnie) heeft hier dinsdagavond in de commissievergadering aandacht voor gevraagd.

Het Rijk heeft voor deze mensen financiële steun aangekondigd. Mensen met een uitkering krijgen deze steun automatisch, maar andere groepen met een laag inkomen moeten deze steun zelf aanvragen. “Veel mensen weten niet altijd hoe ze die aan moeten vragen”, aldus Van der Does de Bye. “Vanuit de samenleving zijn hier vragen over.”

Van der Does de Bye wilde van het college weten wie er recht op deze toeslag krijgt en hoe mensen op de hoogte worden gebracht van deze steun.

Wethouder Vente antwoordde dat het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten nog precies moeten vaststellen welke mensen er recht krijgen op deze energietoeslag. “Zodra dit bekend is, zal er op verschillende manieren worden aangegeven, wie er voor deze toeslag in aanmerking komen en hoe deze kan worden aangevraagd. Dit zal gebeuren via de media, een flyer, maar ook online.”

Dit bericht is 824 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief