Archieven

Dit bericht is 818 keer gelezen

Oud-burgemeester Dick de Cloe is de nieuwe voorzitter van Schoonhoven Partners, dat als voortzetting van Citymanagement als doelstelling heeft het economisch versterken van Schoonhoven als Creatieve Zilverstad aan de Lek voor inwoners, bezoekers, ondernemers en talent.

Oud-burgemeester Dick de Cloe is de nieuwe voorzitter van Schoonhoven Partners, dat als voortzetting van Citymanagement als doelstelling heeft het economisch versterken van Schoonhoven als Creatieve Zilverstad aan de Lek voor inwoners, bezoekers, ondernemers en talent.

SCHOONHOVEN – Schoonhoven aantrekkelijk maken en economisch versterken als Creatieve Zilverstad aan de Lek voor inwoners, bezoekers, ondernemers en talent. Met die doelstelling zet Citymanagement Schoonhoven na ruim tien succesvolle jaren een volgende stap.

Onder de nieuwe naam Schoonhoven Partners zet de stichting zich voortaan in als verbinder in een groot netwerk van partijen die bijdragen aan een vitaal en leefbaar Schoonhoven. Oud-burgemeester Dick de Cloe is de nieuwe voorzitter van het samenwerkingsverband.

Vele tientallen ondernemers, bewoners, verenigingen, cultuurmakers, evenementenorganisaties, kunstenaars, onderwijsinstellingen en zorgaanbieders zijn sinds de oprichting in 2007 betrokken geraakt bij Citymanagement Schoonhoven. Vanuit dit brede netwerk zijn talloze succesvolle initiatieven ondersteund. Zoals het ruime evenementenaanbod in de stad, vele projecten om het ondernemersklimaat te bevorderen, het ontwikkelen van toerisme en de versterking van Schoonhoven als Zilverstad. In 2010 won Schoonhoven de Zilveren Citymarketing Trofee voor de beste citymarketing-gemeente van Nederland.

Platform voor heel Schoonhoven
“Deelnemers en partijen komen allang niet meer alleen uit de binnenstad; de naam Citymanagement is daardoor wat achterhaald”, zegt bestuurslid Bas Rechtuyt van de gelijknamige supermarkt in Schoonhoven-Noord. “Naast de ondernemerskoepels en het Zilvergilde zijn bijvoorbeeld ook alle evenementen, de kerken, ondernemers op de bedrijvenparken, sportverenigingen en historici aangesloten. En doen ook vele andere organisaties en bewoners mee aan initiatieven, niet alleen uit Schoonhoven zelf maar ook uit de regio. Door die steeds bredere samenwerking ontstaan nieuwe mogelijkheden. Zoals recent het burgerinitiatief voor de herbestemming van de Veerpoort en de samenwerking met Nieuwpoort om ons gezamenlijke vestingverleden geschikt te maken voor toerisme.”

Schoonhoven Partners als coördinerend netwerk
“In 2018 is er een strategische agenda gemaakt voor Schoonhoven als bijdrage voor een economisch vitale en toekomstbestendige Krimpenerwaard”, zegt oud-burgemeester Dick de Cloe als nieuwe voorzitter van de stichting. “Daarbij is duidelijk geworden dat er met de komst van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard behoefte blijft aan een lokaal netwerk dat coördineert en vernieuwing kan aanjagen. Zoals bij het oppoetsen van Schoonhoven als nationale Zilverstad of de coördinatie van evenementen, toerisme en recreatie. Maar ook als het gaat om het bevorderen van economie en werkgelegenheid, een aantrekkelijke binnenstad en bewonerstrots onder jongeren. In dat soort grote ambities kunnen partijen in en rond de stad alleen samen succesvol zijn. De naam Schoonhoven Partners past daarbij.”

Meer informatie is te zien op de website www.schoonhovenpartners.nl.

Dit bericht is 818 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief