Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1127 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Er komt in Krimpen aan den IJssel geen coalitie met Stem van Krimpen, SGP, VVD, CDA en ChristenUnie. Volgens formateur Tjerk Bruinsma zijn de coalitiebesprekingen mislukt.

Onder zijn leiding hebben fractievertegenwoordigers van de verschillende partijen de afgelopen maand intensief met elkaar overleg gepleegd over een mogelijk samenwerking. De inzet was om te komen tot een stabiele coalitie tot de verkiezingen van maart 2022.

“Op veel inhoudelijke onderwerpen is overeenstemming bereikt tussen partijen”, aldus Bruinsma. “Slechts op één belangrijk onderdeel lukte dat helaas niet.”

Begin deze week bleek dat de fracties van Stem van Krimpen en VVD onvoldoende vertrouwen hebben in elkaar. Bruinsma: “Dat vertrouwen is noodzakelijk om een goede, constructieve start met elkaar te maken.
Om die reden geeft ik mijn formatieopdracht terug en wacht eventuele vervolgstappen af.”

“We waren een eind op weg, maar het vertrouwen in de VVD bleek te prematuur en onvoldoende om Krimpen aan den IJssel een bestendige coalitie te geven waar het recht op heeft”, reageert Wilco Slotboom, fractievoorzitter Stem van Krimpen in een persverklaring. “In onze toenaderingen stuitten we op een gesloten deur. Daar waar wij vier stappen richting formatie zetten, waren zij geenszins bereid ook maar één stap te zetten. Een huwelijk dat gedoemd is tot mislukken, daar tekenen we niet voor. Het heeft geen zin om door te gaan als het resultaat is dat achter de schermen wederzijds vertrouwen en een veilig, goedwerkend college ver te zoeken is.”

Dit bericht is 1127 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief