Archieven

Dit bericht is 752 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Na de raadsvergadering van 31 maart jl. is gestart met coalitiegesprekken tussen VGBK, SGP, CDA en VVD. De beoogde coalitie heeft met 18 van de 31 raadszetels een ruime meerderheid in de gemeenteraad.

Onder leiding van formateur Willem Schoof voeren de vertegenwoordigers vanuit deze fracties momenteel onderhandelingen om te komen tot een coalitieakkoord 2022-2026. Het streven is deze onderhandelingen eind mei af te ronden. Het coalitieakkoord en de benoeming van de nieuwe wethouders kan dan worden geagendeerd in de raadsvergadering van 7 juni 2022.

“De gesprekken verlopen in een zeer constructieve sfeer. Wij denken met deze partijen een stabiele basis te kunnen leggen om de ingezette koers voort te zetten”, zegt Willem Schoof.

Speerpunten
In de gesprekken staat de leefbaarheid en vitaliteit van de kernen en de samenleving in de gemeente Krimpenerwaard voorop, met extra aandacht voor dienstverlening en participatie. Daarvoor zijn er ook gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven en jeugdorganisaties. Deze gesprekken leverden veel bruikbare informatie op.

Oppositie
De beoogde oppositie gaat gevormd worden door Leefbaar Krimpenerwaard, Pro Krimpenerwaard, PvdA/Groen Links, ChristenUnie, D66 en Lokaal op 1. Het is de wens van alle politieke partijen dat ook de oppositie hun belangrijkste thema’s kunnen meegeven voor het coalitieakkoord. De formateur heeft daarom de oppositiepartijen uitgenodigd om deze punten aan te leveren.

 

Dit bericht is 752 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief