Archieven

Dit bericht is 863 keer gelezen

Coördinator Claudia van Gessel

Coördinator Claudia van Gessel

KRIMPENERWAARD – Van 7 t/m 13 april is de jaarlijkse collecteweek voor de Nederlandse Hartstichting. Ook in onze regio kunt u de collectanten aan de deur verwachten. De Schoonhovense coördinator Claudia van Gessel bracht deze zaterdag met een opvallende bakfiets de collectebussen rond. 

“Door op deze manier de bussen rond te brengen val ik wel op”,  vertelt de Schoonhovense Claudia van Gessel aan RTV Krimpenerwaard . Zij was zaterdagmiddag druk bezig met het rondbrengen van de collectebussen.  De bakfiets is uitgedost met een vlag van de collecteweek. Op deze manier vraagt ze aandacht voor de komende collecteweek. De collecte is hard nodig omdat de komende tien jaar het aantal hartpatiënten met ruim 500.000 zal toenemen naar circa 1,9 miljoen in 2030.

De Hartstichting streeft in haar werk bij te dragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, snellere hulp in noodsituaties en betere behandelingen. Dankzij de hulp van giften en donateurs werkt de stichting aan verschillende oplossingen. Bijvoorbeeld eenvoudige bloedtests waarmee erfelijke factoren inzichtelijk worden, wat hartproblemen kan voorkomen. Een ander voorbeeld is onderzoek naar signalen die vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten, zodat deze eerder ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden.

Geen contact geld in huis als de collectant aanbelt? Geen probleem want door de samenwerking met Tikkie kan digitaal gedoneerd worden. Geef met gulle hand als de collectant aankomende week bij u aan de deur staat.

500_collecteren-2

Dit bericht is 863 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief