Archieven

Dit bericht is 3671 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard geeft de voorkeur aan een centraal onderkomen op een nieuwe locatie. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de huisvesting van de gemeentelijke kantoren. Dinsdag zijn de resultaten gepresenteerd aan de gemeenteraad.

De gemeente heeft nu vier gemeentelijke kantoorpanden: in Bergambacht, Schoonhoven, Stolwijk en Lekkerkerk. De vier gebouwen voldoen niet aan de doelstellingen over duurzaamheid die in het coalitieakkoord en het collegeprogramma zijn afgesproken. Ook voldoen ze niet aan de nieuwe eisen van het energielabel die in 2023 ingaan.

Vanwege deze duurzaamheidsdoelstellingen en -eisen is het onderzoek naar de huisvesting van de gemeentelijke kantoren gestart.

Het college heeft in het onderzoek voor een bredere benadering gekozen Naast duurzaamheid is ook gekeken naar dienstverlening aan de inwoners, economie, financiën, bereikbaarheid en efficiënt, veilig en gezond werken.

In het onderzoek zijn verschillende mogelijkheden voor huisvesting afgewogen: het handhaven en verbouwen van de bestaande kantoorpanden; centrale huisvesting op één van de vier kantoorlocaties; huisvesting op twee locaties en centrale huisvesting op een nieuwe locatie.

Uit deze verkenning komt de laatste variant als beste uit de bus. “Deze variant laat op vrijwel alle onderzochte aspecten de beste scores zien”, meldt het college: “een maximale CO2-reductie, optimalisatie van de dienstverlening (onder meer door minder reistijd), efficiëntere bedrijfsvoering en daarmee minder organisatiekosten en betere onderlinge samenwerking, betere reistijd voor inwoners en medewerkers. En tegenover een eenmalige investering in een nieuw gebouw staan lagere jaarlijkse kosten.”

Vervolg proces
Tijdens de bespreking met de raad gaven de fracties aan nog niet over voldoende informatie te beschikken om een standpunt te kunnen bepalen. Afgesproken is om de tijd te nemen die nodig is om tot een afgewogen oordeel te komen.

De beeldvormende vergadering van de gemeenteraad van 18 februari is na te kijken via www.krimpenerwaard.nl/gemeenteraad

Dit bericht is 3671 keer gelezen

Deel dit:

6 Reacties op College geeft voorkeur aan één centraal gemeentehuis

 • Dan maar naar Stolwijk zou ik zeggen, dat ligt centraal. Nu zijn 3 van de 4 locaties aan de Lekdijk, Krimpenerwaard is groter dan dat.

 • Meedenkende over co2 uitstoot zou ik zeggen in iedere gemeente een kleine dependance voor het aanvragen van identiteitsbewijzen, rijbewijzen en paspoorten en andere kleinschalige zaken. Want als iedere bewoner uit de krimpenerwaard naar stolwijk moet is dat wel veel verkeer. Wat eigenlijk niet nodig is.

 • Stolwijk centraal?? Geografisch iniedergeval niet.

 • Voldoende parkeerplaatsen
  Goed bereikbaar met openbaar vervoer .
  Lijkt mij een eerste vereiste.
  Kan dus ook op een lokatie buiten een gemeente langs een provinciale weg.

 • Erg jammer. Was zo blij dat de gemeente Krimpenerwaard niet voor een nieuw en duur gemeentehuis had gekozen.

 • In Lekkerkerk met voldoende parkeerplaatsen en centraal gelegen.Goed bereikbaar met openbaar vervoer.Toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.Een prachtige locatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief