Archieven

Dit bericht is 781 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het college van Krimpen aan den IJssel spreekt 18 oktober met de raad over de resultaten van de verkenning naar de nieuwbouw van Crimpenersteyn. De Zellingen heeft gevraagd of deze nieuwbouw op de plek van de huidige locatie kan plaatsvinden.

Het college heeft een uitvoerig participatietraject doorlopen over deze nieuwbouw. De meeste zorgen van de omwonenden liggen bij het verdwijnen van groen, parkeergelegenheid, bouwhoogtes en overlast. “Namens de gemeente maak ik mij sterk voor goede en toekomstbestendige ouderenzorg in Krimpen aan den IJssel, maar sta ik ook voor de belangen van de omwonenden”, zegt wethouder Hugo van der Wal.

“Ik heb mij er dan ook voor ingespannen om samen met De Zellingen zo veel mogelijk aan de zorgen van omwonenden tegemoet te komen. En dat hoop ik ook in het verdere vervolg te blijven doen”, aldus wethouder Van der Wal. Na de informatieve raadscommissie op 18 oktober maakt het college een raadsvoorstel waarin de stedenbouwkundige randvoorwaarden beschreven staan.

Extra groen
Het college is van oordeel dat één model het meest bij de belangen van zowel de omwonenden als De Zellingen aansluit. Dit stedenbouwkundig model ontziet het park tussen het huidige Crimpenersteyn en de Sportsingel zoveel mogelijk en voegt daarnaast nog extra groen toe.

Het park wordt meer de wijk in getrokken. Daar waar Crimpenersteyn nu staat, komen in de toekomst drie nieuwe gebouwen terug. Dit is volgens het concept ‘Wonen met 24 uurs zorg’. Iets verderop in het groen komen één of twee gebouwen terug volgens het concept ‘Wonen met een plus’.

Oplossing parkeren en bouwoverlast
Over de andere zorgen – zoals het parkeren en de bouwoverlast – zeggen het college en De Zellingen in de verdere uitwerking continu te blijven kijken naar extra mogelijkheden om hier aan tegemoet te komen. Het college is dan ook van oordeel dat nieuwbouw van Crimpenersteyn op de bestaande plek stedenbouwkundig en financieel haalbaar is.

Wethouder Hugo van der Wal: “Voor de huidige en toekomstige bewoners van Crimpenersteyn ben ik blij dat er nu eindelijk uitzicht is op nieuwbouw die echt broodnodig is. En voor de omwonenden hopen we waar te blijven maken wat een omwonende in een gesprek tegen mij zei: ‘Gaandeweg merken we dat de gemeente in dit traject náást ons staat en niet tegenóver ons.”

Dit bericht is 781 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief