Archieven

Dit bericht is 539 keer gelezen

raadKRIMPENERWAARD – De huidige collegepartijen in Krimpenerwaard – VGBK, ChristenUnie, VVD en D66 – willen graag met elkaar verder besturen. Dat blijkt uit het eindverslag van informateur Douwe Jan Elzinga.

Met het vertrek van raadslid Wisja Pannekoek uit de VGBK-fractie is de meerderheid van de coalitie komen te vervallen: 15 van de 31 zetels.

Om te komen tot een meerderheidscoalitie die kan rekenen op een stevig draagvlak in de gemeenteraad adviseert Elzinga om eerst te bezien of Lokaal op 1 (3 zetels) tot de coalitie zou kunnen toe treden. Als dat niet lukt zou met het CDA (3 zetels) gesproken kunnen worden.

Tevens wordt aanbevolen om ook op andere wijze het draagvlak van het nieuwe college te verbreden en te vergroten en hiermee een aanvullende kwaliteitsimpuls te geven. Dit betreft onderwerpen die door diverse fracties in de gesprekken zijn ingebracht zoals bereikbaarheid en zichtbaarheid van het bestuur en samenlevingsparticipatie.

Op 11 december wordt het verslag van de informateur besproken in de gemeenteraad. Deze raadsvergadering begint om 19.00 uur met een toelichting van Elzinga op zijn eindverslag.

Dit bericht is 539 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief