Archieven

Dit bericht is 1378 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Om de dienstverlening te verbeteren, is de gemeente Krimpenerwaard op zoek gegaan naar een passend digitaal informatiesysteem. Na een openbare Europese aanbesteding is gekozen voor leverancier Visma Circle. Bij deze aanbesteding is de afspraak gemaakt dat de gekozen leverancier zich ook inzet om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Visma Circle wil graag op een verantwoorde en betrokken manier ondernemen. De leverancier koos er daarom voor om 14 computers te schenken aan de gemeente Krimpenerwaard. Inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen deze computers te leen van de gemeente. Hiermee kunnen ze digitale vaardigheden opdoen, deelnemen aan online trainingen en solliciteren.

Kandidaten die weer aan het werk willen, kunnen deze computers gebruiken voor de training Werken aan Werk. Hier leren ze bijvoorbeeld waar ze online vacatures kunnen vinden en hoe ze een goed CV maken. Ook kunnen inwoners bij het Taalhuis Krimpenerwaard de cursus ‘Klik en Tik, het internet op’ volgen.

‘Nu al onmisbaar’
Wethouder Jan Vente: “Tegenwoordig is het erg lastig om een baan te vinden zonder enige digitale kennis. Graag investeren we daarom in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij digitaal kunnen meedoen. Dit vergroot hun kansen op werk aanzienlijk.”

 Dick is een zeer tevreden gebruiker: “De computer die ik mag lenen, is nu al onmisbaar in mijn leven. Ik gebruik de pc elke dag om te schrijven, te leren en om meer kennis op te doen. Ik verdiep me nu in een tekenprogramma, deze kennis heb ik nodig voor mijn nieuwe baan. Ik ben heel dankbaar dat ik mee kan doen aan dit project.

Dit bericht is 1378 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief