Archieven

Dit bericht is 2066 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Boa’s van de gemeente Krimpenerwaard gaan extra controleren bij ondergrondse containers. Het komt namelijk regelmatig voor dat inwoners hun afval naast een container zetten bijvoorbeeld omdat deze in storing is of gewoon vol zit. Ze riskeren daarmee een boete van negentig euro.

Bij de controles is er extra aandacht voor de ondergrondse container aan de Lopikerstraat in Schoonhoven, waar veel afval naast de container wordt gezet. “Als één vuilniszak met afval naast de container staat, volgen er vaak meer”, stelt de gemeente. “Mensen denken dat de container vol is of dat er een storing is. Bijplaatsen van afval is niet gewenst en bovendien niet toegestaan. We gaan hier weerd strenger op controleren. In de coronatijd was hier niet veel tijd voor.”

Neem het afval mee terug naar huis om het later nog eens te proberen, adviseert de gemeente “Ook kan het afval naar een andere container in de buurt worden gebracht. Met hun afvalpas kunnen inwoners namelijk bij alle containers in de wijk terecht.”

Dit bericht is 2066 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief