Archieven

Dit bericht is 14831 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het wordt voor sommigen, met name ouderen, steeds moeilijker om contact te hebben met kinderen en kleinkinderen. Ook is het lastiger om boodschappen te doen of moeten er klusjes gedaan worden. Hulp is nu onderweg met de start van de ‘Corona Diensten en Boodschappen Service’.

“Ik had contact met Erik van der Does de Bye die aangaf dat hij een boodschappenservice wilde gaan opzetten in Perkouw”, vertelde initiatiefnemer Cor Slob zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Vervolgens heb ik het idee overgenomen om in Krimpen a/d Lek te gaan doen. Direct heb ik een facebookpagina aangemaakt. In korte tijd had ik al de eerste vrijwilligers die mee willen doen.”

“Via mijn werk ben ik betrokken bij nietalleen.nl waar je dit soort initiatieven kan aanmelden. Dat heb ik ook gedaan. Mensen die hulp nodig hebben, kunnen dan via deze website in contact komen met een vrijwilliger ter plaatse”, aldus Slob. Het is nu nog te vroeg om te bepalen of er veel behoefte is aan dergelijke hulp. “Ik kan nu nog niet inschatten of er veel hulp nodig is. Maar de situatie kan per dag veranderen. We zijn er juist voor de oudere mensen die eenzaam zijn en niet direct kunnen terugvallen op familieleden. We zijn er in ieder geval klaar voor mocht het nodig zijn.”

Wie in contact wil komen met Cor Slob kan bellen met 06-33093114.

Dit bericht is 14831 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief