Archieven

Dit bericht is 904 keer gelezen

Foto: Rob van Dullemen

KRIMPENERWAARD – Op donderdag 5, 12, 19 en 26 januari kun je tussen 9.00 en 13.00 uur een corona herhaalprik halen in De Ark in Schoonhoven. Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij deze tijdelijke pop-up vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden aan de Groene Singel 10. Makkelijk en dichtbij.

Je kunt een herhaalprik krijgen als je 12 jaar of ouder bent en de basisserie coronaprikken hebt afgerond. Ook als je na deze eerste basisprikken al een of meerdere herhaalprikken hebt gekregen, mag je nu opnieuw een herhaalprik halen. Dat kan vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie en controleer voor vertrek de actuele openingstijden op www.ggdhm.nl/coronavaccinatie. Daar vind je ook meer informatie over de basisserie en de herhaalprik.

Bescherming op peil brengen
Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meerdere varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen. 

Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.

Dit bericht is 904 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief