Archieven

Dit bericht is 2397 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De zwaarste maatregel die getroffen kan worden. Zo noemt Anton de Wilde, voorzitter van Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, het corona-besluit van de overheid om cafés en restaurants per direct te sluiten. “En dan ook nog voor drie weken, die had denk ik niemand zien aankomen.”

Alles is geannuleerd, niks kan meer doorgang vinden, verzuchtte De Wilde zondagavond in een reactie op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Bruidsparen, mensen die een jubileum vieren, verjaardagen, maar ook gewoon een romantisch etentje voor twee, dat is de komende weken niet aan de orde.”

Volgens de uitbater van Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek heeft dit alles een ‘mega-impact’ op zijn branche. “Sowieso het omzetverlies, kosten die doorlopen, de onzekerheid over mogelijke steun vanuit de overheid, de ambtelijke molen waarin je terecht komt. Nee, dit is immens.”

Koninklijke Horeca Nederland eist dat er per direct overheidssteun moet komen voor de getroffen horecabranche. De omvang moet zeker 5,1 miljard euro zijn, claimt de branchevereniging. Veel ondernemers komen direct in financieel zwaar weer, stelt de KHN.

De Wilde noemt het genoemde bedrag reëel. “Je kan de horeca hier niet alleen voor laten opdraaien. De overheid zal een handreiking moeten doen, anders vrees ik dat er enorme klappen zullen vallen, zeker onder kleinere horecazaken. Het zal leiden tot een malaise in horeca-Nederland.”

Luister hier naar het gesprek met Anton de Wilde.

Anton de Wilde     

 

Dit bericht is 2397 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief