Archieven

Dit bericht is 1813 keer gelezen

BERGAMBACHT – De GGD Hollands Midden opent deze week een corona-sneltestlocatie op basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht. Hier kunnen álle medewerkers van het primair- en voortgezet onderwijs en kinderopvang die werken in de gemeente Krimpenerwaard zich laten testen.

Met opening wil de GGD onderwijzend personeel de mogelijkheid bieden om zich dichtbij, snel en betrouwbaar te kunnen laten testen op corona. Scholen en kinderopvanglocaties ontvangen bericht als hun medewerkers hiervan gebruik kunnen maken.

Het laten testen op de locatie in Bergambacht kan zonder afspraak en voor aanvang van de werkdag. Al vanaf 7.00 uur kunnen medewerkers er terecht. Als ze in quarantaine zitten, kunnen ze zich hier alleen op en na dag vijf laten testen. De GGD gebruikt een antigeensneltest, zodat de uitslag na vijftien minuten bekend is. De locatie is zo opgezet dat de GGD-personeel op een verantwoorde manier kan werken, rekening houdend met alle coronamaatregelen.

Nu de scholen en kinderopvangcentra weer geopend zijn, staan onderwijs- en pedagogisch medewerkers regelmatig voor een dilemma. ‘Mijn klachten kunnen passen bij corona. Ik blijf thuis en laat mij testen, want ik wil geen risico nemen. Het gevolg is dat mijn klas geen leraar heeft vandaag en misschien ook morgen, want de uitslag heb ik niet meteen.’

Het doel is dan ook door middel van sneltesten die laagdrempelig worden aangeboden direct duidelijkheid te geven over de besmettelijkheid van deze persoon en op die manier de verspreiding van het virus te voorkomen. Daarmee wil de GGD ook bijdrage aan de continuïteit van het onderwijs en de kinderopvang.

Dit bericht is 1813 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief