Archieven

Dit bericht is 1075 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Het coronavirus is uitgebroken in de Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. Dit bevestigt een woordvoerder van de PI aan RTV Krimpenerwaard. Zowel gevangenen als personeel zijn besmet geraakt met het virus.

Om verdere verspreiding te voorkomen zijn er maatregelen genomen. Zo moeten de besmette gedetineerden in ieder geval zeven dagen in quarantaine. Dat gebeurt in hun eigen cel. Wel mogen zij één uur per dag luchten in kleine groepjes. Als de besmette gedetineerden na die zeven dagen een dag klachtenvrij zijn, mogen zij hun ‘quarantaine-cel’ verlaten.

Ingrijpende maatregel
Het in quarantaine plaatsen van de gedetineerde noemt de directie een ingrijpende maatregel, maar het is volgens hen noodzakelijk om verdere verspreiding te voorkomen. Uit voorzorg krijgen andere gedetineerden een aangepast dagprogramma, met alleen de eigen afdeling. Bezoek is tijdens het aangepaste dagprogramma niet mogelijk.

“De sfeer in de gevangenis is vooralsnog rustig”, zo meldt de woordvoerder van de PI. “Er is begrip voor de situatie. De maatregelen zijn in het belang voor hun eigen veiligheid en gezondheid.” In totaal verblijven er 455 gedetineerden in de PI in Krimpen aan den IJssel, waarvan er in ieder geval zestien positief hebben getest op het coronavirus.

Dit bericht is 1075 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief