Archieven

Dit bericht is 1360 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De corona-uitbraak in zorgcentrum Crimpenersteyn in Krimpen aan den IJssel lijkt zich te stabiliseren. Op dit moment zijn 56 van de 217 bewoners en 19 medewerkers positief getest op het virus. Nog steeds is niet duidelijk wie de bron is.

Afgelopen week meldde De Zellingen, de organisatie waaronder Crimpenersteyn valt, de uitbraak. Vrijdag komt het bericht dat er sprake is van een stabiele situatie, “want het aantal verdenkingen en positieve uitslagen neemt niet verder toe. Bovendien mogen komende dagen diverse bewoners uit quarantaine.”

Aankomende maandag worden alle eerder negatief geteste bewoners opnieuw getest, waarmee wordt geprobeerd de situatie zoveel mogelijk onder controle te houden.

“De GGD heeft aangegeven dat, in tegenstelling tot een eerder gedeeld bericht, het opnieuw testen van medewerkers niet nodig is”, geeft de Zellingen-bestuurder Frida van der Sloot aan. “Daarom worden medewerkers alleen op geleide van corona gerelateerde klachten getest. Door uitval is de druk op de afdelingen momenteel dermate hoog, dat we inventariseren welke stafmedewerkers kunnen ondersteunen in de zorg wanneer de situatie hierom vraagt. Desondanks doen we er alles aan om meer te bieden dan alleen basiszorg. Zo is er aandacht voor het welzijn van onze bewoners en worden er op een aantal afdelingen, met in achtneming van de maatregelen, kerststukjes gemaakt. Daarnaast doen we er alles aan om de kerstdagen op een mooie en intieme manier met onze bewoners door te brengen.”

De bezoekrichtlijn is vanaf zaterdag 19 december verder aangescherpt. Per die datum is 1 vaste bezoeker per bewoner per dag welkom. Van der Sloot: “We hopen dat deze aanscherping van de bezoekrichtlijn, samen met het consequent en op de juiste manier dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen door bezoek en medewerkers, bijdraagt aan het verder terugdringen van het coronavirus in Crimpenersteyn, zodat het volledig sluiten van de locatie voorkomen wordt.”

Dit bericht is 1360 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief