Archieven

Dit bericht is 1412 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – “De opleving van het coronavirus baart ons zorgen”, verzuchtte burgemeester Roel Cazemier. “De versoepeling van de regels lijkt de kans op besmetting weer te vergroten, zeker als mensen zich niet aan de richtlijnen houden. Kijk wat er in een café in Hillegom is gebeurd. Doordat bezoekers zich niet aan de 1,5 meterregel hielden is daar een heftige uitbraak van het virus ontstaan.”

De burgemeester is ervan overtuigd dat de horecaondernemers in de Krimpenerwaard er alles aan doen om dergelijke incidenten in hun uitspanningen te voorkomen. Daarover heeft hij de afgelopen tijd veelvuldig overleg gepleegd met het bestuur van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, onder voorzitterschap van Anton de Wilde, eigenaar van party- & cateringservice Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek. Dat overleg heeft onder meer geleid tot de mogelijkheid om de terrassen te verruimen.

Om de horecaondernemers een hart onder de riem te steken en hen te helpen de geldende regels onder de aandacht van hun gasten te brengen, overhandigde Cazemier vijfduizend door de gemeente ontworpen bierviltjes die in de cafés, restaurants en zalen kunnen worden gebruikt. De boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over: houdt afstand!

“Maar mijdt de horeca niet”, riep de burgemeester de inwoners van zijn gemeente nadrukkelijk op. “Enkele horecagelegenheden hebben de deuren al moeten sluiten of staan op het punt van omvallen. Dat tij kan alleen worden gekeerd als we er met zijn allen voor zorgen dat de uitbaters weer meer omzet kunnen draaien. Wel met inachtneming van de regels natuurlijk!”

Zwaar getroffen
Anton de Wilde omarmt de oproep van de burgemeester. Net als vele van zijn collega’s is zijn bedrijf zwaar getroffen door de crisis. “Van de ene op de andere dag moest ik alle boekingen annuleren.” Hij zag zich zelfs gedwongen tijdelijk ander werk te zoeken en belandde samen met zijn kok op een scheepswerf van een bevriende relatie waar hij als schilder en magazijnmeester aan de slag kon. En dat allemaal in een periode waarin hij zijn 25-jarig jubileum in de horeca dacht te zullen vieren.

De Lekkerkerker werkte onder meer als afwasser bij De Groote Boer, achter de bar in ’t Gebouw, in de bediening en als assistent-bedrijfsleider in Amicitia en bij het Zalmhuys in Capelle. In 2004 nam hij Het Koetshuis over. Destijds een restaurant, waarin ook feesten en partijen werden gehouden. Anton richtte zich meer en meer op dat deel van zijn bezigheden en besloot ten slotte het restaurant te sluiten. Feesten organiseren in zijn eigen zalen en catering verzorgen op locatie werden zijn corebusiness. Met succes, want Het Koetshuis verzorgde tot de coronacrisis wekelijks talloze feestelijke bijeenkomsten zoals verjaardagen, jubilea, huwelijken en bedrijfsfeesten. “Nu we sinds 1 juli weer mogen zien we de agenda weer rap vollopen”, constateert hij tevreden. “Vooral voor 2021 staat er al weer het nodige geboekt.”

“Hopelijk gaat dat ook gelden voor alle andere horecagelegenheden in onze gemeente”, aldus de burgemeester. “Onze bierviltjes zijn daaraan maar een bescheiden bijdrage. Als we op andere manieren kunnen helpen zullen we dat zeker niet laten.”

Dit bericht is 1412 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief