Archieven

Dit bericht is 5051 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Na de laatste corona-berichtgeving kregen de supermarkten in de Krimpenerwaard vrijdag te maken met een flinke toeloop van mensen die aan het hamsteren lijken te zijn geslagen. De massale drukte zorgde voor lege schappen bij sommige producten.

Bij de Albert Heijn in Schoonhoven is de afgelopen twaalf openingsuren de vraag naar bepaalde producten zo enorm gestegen, dat de supermarktorganisatie nog niet de tijd heeft gehad om adequaat te reageren. “Vakken moeten weer aangevuld worden, maar dat hele proces heeft tijd nodig. Wij krijgen elke dag geleverd op vaste tijden, daar wordt niet aan getornd. Ook blijven wij gewoon open dus er is geen enkele reden tot paniek. Er is in Nederland voedsel genoeg om ons te voorzien van voldoende spullen.”

Vervolgens: “Normaal vinden we een goede omzet heerlijk, maar in dit geval adviseren wij: koop gewoon uw normale boodschapjes, let goed op uw hygiëne en uw gezondheid, help elkaar waar nodig en doe rustig met elkaar.”

Ook Plus Rechtuyt in Schoonhoven roept klanten op om op ‘gewone’ wijze boodschappen te blijven  doen. “Koop normale hoeveelheden, denk aan een ander en blijf rustig. We blijven gewoon open en werken met man en macht om lege schappen zo snel mogelijk bij te vullen.”

Pin
Plus Vergeer in Ouderkerk aan de IJssel vraagt net als de meeste andere supermarkten haar klanten om met pin te betalen vanwege het corona-virus. “We blijven nuchter, maar sommige maatregelen zijn misschien niet verkeerd… Daarbij is momenteel raadzaam om handcontact te vermijden. Maar voor onze caissières wordt dit een lastig verhaal. Doordat zij op een normale werkdag veel handcontact maken, vragen wij klanten zoveel mogelijk met pin te betalen.”

Arnold en Nico de Jongste van de Jumbo-supermarkt op winkelcentrum De Korf roepen iedereen op ‘het hoofd en het hart’ er bij te houden de komende tijd. “Laten we onszelf niet gek laten maken. Wij gaan er op onze beurt voor om de voorraad op peil te houden, zodat we op een normale manier iedereen kunnen blijven voorzien van de producten die ze nodig hebben. Normaal zegge we in het feest der commercie graag ‘hamstereeeen’, maar nu even niet. Daarmee is de kans dat er iemand anders misgrijpt een stuk kleiner. En dat is ook heel wat waard.”

Dit bericht is 5051 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Coronacrisis: drukte in supermarkten Krimpenerwaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief