Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 21346 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Roel Cazemier beschouwt de situatie rond het coronavirus in de Krimpenerwaard als ‘zorgelijk’. Dat zei hij vanochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Er is een vierde geval in onze gemeente vastgesteld.” De  GGD meldt dat het gaat om een 67-jarige man.

Ook in Krimpenerwaard geldt een noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands Midden. “Dat betekent dat alle bijeenkomsten waar meer dan honderd personen bij aanwezig kunnen zijn, zijn verboden. Je mag ze niet organiseren, je mag er niet naar toe en vanaf zaterdagavond 20.00 uur is deze noodverordening van kracht. Het is dus geen dringende oproep meer, het is straks gewoon een verbod.”

Scholen
De noodverordening geldt tot en met 31 maart. Voor scholen, kinderopvang, locaties en gebouwen bestemd voor het openbaar vervoer en voor de publieke gezondheidszorg, wordt een uitzondering gemaakt.

Volgens Cazemier gaat er ook daadwerkelijk gecontroleerd worden op naleving van de noodverordening. “De politie gaat natuurlijk niet naar binnen om namen op te schrijven, maar er wordt gewoon geconstateerd dat er is gehandeld in overtreding met dat verbod. Dat betekent dat daarna bestuurlijke of strafrechtelijke sancties volgen en die kunnen behoorlijk zwaar zijn. Ze kunnen oplopen tot duizenden euro’s.”

Ook kerkdiensten zijn niet toegestaan. “Inmiddels hebben we contact gehad met alle kerken in de Krimpenerwaard en zijn gaven gehoor aan onze oproep om zich aan de regels te houden. Ze houden nu kleinschalige diensten of maken gebruik van de kerktelefoon.”

Niet ‘hamsteren’
Gewoon thuisblijven, is het advies van Cazemier. “Je mag natuurlijk nog wel naar bijeenkomsten van minder dan honderd personen, dus je kunt nog wel degelijk boodschappen halen of op straat activiteiten doen. Ook niet ‘hamsteren’ natuurlijk, laat dat duidelijk zijn.”

Cazemier is zich bewust van de zorgen die er leven. “Ik raad iedereen aan de informatie en adviezen van het RIVM en de GGD goed op te volgen.”

Luister hier naar het gesprek met burgemeester Cazemier.

Burgemeester Cazemier     

Dit bericht is 21346 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Coronacrisis: ‘Situatie Krimpenerwaard zorgelijk’

 • Goede duidelijke informatie en goede regels.
  Maar wat alle mensen graag Willen weten of de besmette mensen nog contact hebben gehad met andere.
  Het kan ook zijn dat de mensen uit Italië direct thuis zijn gebleven of hebben zij gewerkt.
  Dit vragen veel mensen zich af en hoeft geen schending van hun privacy te zijn.
  Bedankt en voor iedereen alle sterke en wijsheid
  Groeten Pancha Murel

 • Beste allemaal
  Dat het virus geen kleintje is en grote gevolgen voor onze economie heeft staat vast. We moeten een juiste balans maken voor onze gezondheid en ons inkomen om de bakker te kunnen blijven betalen. Daarom is hamsteren geen optie maar het gebruik van ons gezond verstand wel. Beperk onnodige bezoeken aan mensen wat later kan en hou de hygiene goed in de gaten. Hierdoor kan verspreidig worden tegen gegaan.
  Conclusie het virus is nog niet de wereld uit en de economie de bedrijven zullen grote schade oplopen.
  We moeten er doorheen .
  Met vr Groet Leo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief