Archieven

Dit bericht is 2644 keer gelezen

HAASTRECHT/VLIST – Net als in veel andere plaatsen schieten ook in Haastrecht en Vlist mensen elkaar te hulp tijdens de huidige coronacrisis. Wie hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het boodschappen doen of zich juist wil inzetten, kan zich melden bij Coronahulp Haastrecht/Vlist.

Het initiatief voor Coronahulp Haastrecht/Vlist komt van Ilonka Neuteboom. Zij heeft de gelijknamige Facebookpagina aangemaakt.

“Daar kwamen de nodige reacties op, van mensen die wilden helpen en wat doen. Eigenlijk waren dat losse flodders en ik probeer daar nu wat richting aan te geven, zodat het ook werkelijk iets kan worden”, vertelde Simone Abel vrijdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Ik vind namelijk dat mensen die hulp vragen, ook daadwerkelijk geholpen moeten worden.”

Inwoners van Haastrecht en Vlist die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het boodschappen doen, omdat ze zelf niet meer de deur uit kunnen of durven, kunnen een beroep doen op de vrijwilligers van Corona-hulp. “Of wellicht om de hond uit te laten, noem maar op. Allerlei hand-en-spandiensten.”

De coördinatie van Corona-hulp is in handen van welzijnsorganisatie SWOK-Midden. “Zij benaderen ons weer als er een hulpvraag binnenkomt, zodat we van daaruit gerichte hulp kunnen inzetten. SWOK heeft ook contact met andere lokale hulporganisaties in Haastrecht en Vlist. Op dit moment zijn er overigens nog geen hulpvragen binnen, maar dat kan natuurlijk altijd veranderen.”

SWOK-Midden is op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur telefonisch bereikbaar via (0182) 350012. “Vrijwilligers dien zich in deze tijd willen inzetten voor de medemens kunnen zich aanmelden via onze Facebookpagina.”

Dit bericht is 2644 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Coronahulp Haastrecht/Vlist voor inwoners die huis niet uit kunnen

 • Ik ben wel een alleenstaande oudere maar gelukkig niet eenzaam.
  Ik waardeer het bestaan van Coronahulp ten zeerste voor hen die dat wel zijn.
  Niettemin is het wel prettig in de aandacht te staan en af en toe een aardigheidje te ontvangen.
  Maar daar vallen oude tot zeer oude tijdschriften niet onder.
  Zeker niet als ik als alleenstaande man het weekblad Vrouw van 7 september 2019 op de deurmat vind.
  Dus de intentie is wel goed maar de uitvoering nogal nonchalant.
  De vermelding man bij mijn gegevens is misschien wel handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief