Archieven

Dit bericht is 3353 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De afgelopen dagen waren best spannend voor Ronald Hordijk en Tobias Mudde, die sinds 1 oktober de scepter zwaaien in eetcafé De Crimpenaar. Zou hun restaurant nog gedeeltelijk kunnen doordraaien of zouden ze na twee weken alweer dicht moeten? Premier Rutte en zijn team kozen voor het laatste.

In heel Nederland gaan alle cafés, restaurants en uitspanningen die daaraan verwant zijn voorlopig vier weken helemaal op slot. “Pijnlijk en teleurstellend”, vindt Tobias, “want we hebben twee prima weken achter de rug. Weliswaar met minder gasten dan we normaal gesproken kunnen ontvangen, maar de meeste avonden hebben we toch het toegestane aantal van dertig mensen een plezierige avond kunnen bezorgen.”

Normaal gesproken biedt eetcafé De Crimpenaar plaats aan maximaal honderd eters. Met ingang van 15 oktober helemaal niemand dus en dat is wel een beetje zuur voor de horecaondernemers die samen dit avontuur zijn aangegaan. Ze kennen elkaar al jaren en hadden al langer plannen om met z’n tweeën aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Ronald is mede-eigenaar van Bowling & Partycentrum Krimpenhof en Tobias had daar al sinds zijn zestiende jaar een bijbaan. Toen de vorige uitbater van eetcafé De Crimpenaar bekend maakte dat hij er mee wilde stoppen, hapte het tweetal toe en kwamen ze al snel tot overeenstemming. In de dagelijkse praktijk gaat Tobias de zaak runnen en denkt Ronald met hem mee.

Theaterarrangement
Aan het concept willen Tobias en Ronald voorlopig niet al te veel veranderen. Het interieur blijft zoals het is, de vertrouwde gezichten in de keuken en in de bediening blijven en op de menukaart prijken de gerechten waar trouwe klanten graag voor terugkomen. “Wij bieden onze gasten een goede maaltijd tegen een nette prijs in een plezierige ambiance. Net als onze voorganger dat deed”, belooft het tweetal. Wel spelen zij met de gedachte de openingstijden te verruimen, zodat mensen overdag kunnen neerstrijken voor koffie met iets lekkers of voor een aangename lunch. Daarnaast zijn ze vast van plan de banden met andere gebruikers van De Tuyter te verstevigen om ook hun leden en bezoekers van een natje en een droogje te voorzien. “Wat te denken van een arrangement waarbij de gasten eerst bij ons dineren, dan genieten van een theater of filmvoorstelling en daarna nog kunnen napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Een complete avond uit wordt dat.”

Afhaalmaaltijden
Voorlopig is er nog even tijd om al die plannen verder uit te werken, maar dat betekent niet dat De Crimpenaar tijdens de lock-down de deuren helemaal sluit. “In overleg met de keukenbrigade zijn we vandaag druk bezig een menu samen te stellen dat onze klanten vanaf morgen of overmorgen na telefonische bestelling bij ons kunnen ophalen.” Niet alle gerechten van de kaart zijn daarvoor geschikt -een sorbet bijvoorbeeld is al gesmolten voor je thuis bent-, maar veel voor-, hoofd- en nagerechten kunnen, mits deugdelijk verpakt, heel goed mee naar huis genomen worden. Zodra de afhaalmenukaart gereed is verschijnt deze op www.eetcafedecrimpenaar.nl en kunnen de liefhebbers telefonisch bestellen en afspreken hoe laat zij hun diner komen ophalen. “Veel vaste klanten hebben al laten weten deze service te waarderen, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we op deze manier door de tweede golf heen zullen komen.”

Eetcafé De Crimpenaar is gevestigd in ontmoetingscentrum De Tuyter, ingang Elckerlyc 1. Het telefoonnummer is (0180) 510544.

Dit bericht is 3353 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Coronasluiting doet pijn bij nieuwe uitbaters eetcafé De Crimpenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief