Archieven

Dit bericht is 5424 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het aantal geregistreerde coronabesmetting in de gemeente Krimpenerwaard is gestegen. Er kwamen er donderdag twee bij. De teller staat nu op zeven, zo gaf burgemeester Roel Cazemier vrijdagmiddag aan op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Cazemier kijkt terug op een bijzondere week. “Met allemaal noodverordeningen van de veiligheidsregio. Daar wordt overigens in de Krimpenerwaard heel goed gehoor aan gegeven en daar ben ik blij mee. Horeca is dicht, scholen zijn gesloten, bijeenkomsten van meer dan honderd personen zijn niet toegestaan, ingrijpende maatregelen, maar het gaat over het algemeen erg goed.”

Cazemier vraagt inwoners met klem om toch echt anderhalve meter afstand van elkaar te houden. “Dit maakt veel uit voor de kans op verspreiding van het coronavirus. Ook geen handen geven. Geef gehoor aan deze oproep van het RIVM en GGD, het helpt echt.”

Telefoontjes
Cazemier zegt dat de gemeente toch wel veel telefoontjes krijgt van verontruste inwoners. “We proberen ze zo goed mogelijk te helpen. Zzp’ers maken zich zorgen over hun toekomst. Er wordt aan gewerkt om daar regelingen voor te treffen, om te voorkomen dat ze in de problemen komen.”

In dat licht roept Cazemier inwoners op om naast de supermarkt ook eens binnen te stappen bij de kleinere winkeliers. “Ook zij hebben het moeilijk, dus koop eens een bloemetje bij de bloemist op de hoek. Goed voor onze samenleving.”

Luister hieronder naar het gesprek met burgemeester Cazemier.

Burgemeester Roel Cazemier     

Dit bericht is 5424 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief