Archieven

Dit bericht is 2348 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Tijdens de ledenvergadering van de historische vereniging Crempene ontving mevrouw Van der Velde uit handen van vice-voorzitter mevrouw Bouter het eerste boekje over de geschiedenis van de plaatselijke ijsclub Thialf.

Van der Velden kreeg het eerste exemplaar omdat haar inmiddels overleden echtgenoot enige jaren geleden veel werk heeft verzet om de historie van de 140-jarige vereniging te beschrijven. Hij deed dat destijds samen met de heer Van Meerkerk aan de hand van oude notulenboeken, krantenknipsels, documenten en bewaard gebleven foto’s.

Twee leden van Crempene en twee leden van Thialf pakten de draad weer op en voltooiden het boekwerkje waarin wordt beschreven hoe de vereniging in de loop der jaren reilde en zeilde. Een boeiend relaas, waarin duidelijk wordt hoe een plaatselijke ijsvereniging zich meebewoog met de maatschappelijke veranderingen in de samenleving van toen naar nu en zich ondanks allerlei beperkingen zoals gebrek aan ijs en een voortdurend tekort aan middelen en vrijwilligers staande hield en nog steeds bestaat.

Het boekje is het achtste in een reeks die Crempene de afgelopen jaren heeft uitgegeven over diverse onderwerpen over Krimpen aan de Lek in vroeger jaren. Deze editie omvat honderd pagina’s, bevat veel oude foto’s en beschrijft talloze mooie en minder mooie momenten.

Het boekje is te koop bij de historische vereniging Crempene, iedere eerste vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek en iedere donderdagmorgen vanaf 10.30 uur in de archiefruimte van de vereniging in De Dertienhuizen. Kijk voor meer informatie op www.historischeverenigingcrempene.nl. Mede dankzij een bijdrage van de Rabobank en van ijsclub Thialf kost het boekje slechts vijf euro per exemplaar.

Dit bericht is 2348 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief