Archieven

Dit bericht is 1830 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De najaarsvergadering van de historische vereniging Crempene staat ditmaal in het teken van de historie van de plaatselijke ijsclub Thialf. Aanleiding is de verschijning van een boekje waarin de geschiedenis van de bijna 140 jaar bestaande vereniging van Krimpen aan de Lek uitvoerig wordt beschreven.

Het boekje is het achtste in een reeks waarin Crempene uiteenlopende historische ontwikkelingen en gebeurtenissen in het Lekdorp voor het voetlicht brengt. Thialf is de oudste nog bestaande vereniging in Krimpen aan de Lek en maakte sinds 1881 een ontwikkeling door die de moeite van het lezen waard is.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 november vanaf 20.00 uur in het Cultuurhuis. Leden van Crempene, van Thialf en andere belangstellenden zijn welkom. De toegang is vrij. Tijdens de vergadering wordt het eerste exemplaar aangeboden en wordt een presentatie van winterse taferelen in Krimpen aan de Lek gehouden. Crempene belooft een serie prachtige foto’s van het dorp en de rivier onder winterse omstandigheden te laten zien.

Het boekje is die avond te koop voor vijf euro per exemplaar (leden van Crempene betalen vier euro) en wordt daarna verkocht tijdens de maandelijkse zittingen van Crempene, iedere eerste vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek of in de archiefruimte van Crempene in De Dertienhuizen, iedere donderdag van 10.30 tot 12.30 uur.

Dit bericht is 1830 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief