Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2336 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Als 120-jarige is muziekvereniging Crescendo best wel op leeftijd. Maar wat een energie gaat er uit van dit orkest. Zaterdag 1 februari wordt een spetterend verenigingsconcert neergezet met moderne en uitdagende muziekstukken. In een XXL-bezetting want ruim dertig oud-leden spelen deze avond ook mee. Het grootste orkest van de Krimpenerwaard telt dan meer dan honderd muzikanten.

“Onze vereniging bestaat uit 75 leden, maar speciaal voor zaterdagavond hebben we zo’n dertig oud-leden uitgenodigd om mee te spelen.  Ze hebben massaal toegezegd om eenmalig mee te doen vanwege ons jubileum”, glimlacht voorzitter Wilbert van der Heul. “Wellicht zijn er een aantal die zich weer bij ons aansluiten. Dat zou fantastisch zijn.”

Activiteiten
Crescendo is opgericht 1 januari 1900. “Op een prachtige datum die een grote vereniging heeft voortgebracht”, vertelt van der Heul in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “We hebben veel enthousiaste jeugd en leden die lang lid blijven. Het jubileumjaar omvat veel activiteiten zoals op zaterdag 4 april de opvoering van ‘De Vuilnisboot’. Dit is een concert speciaal voor de jeugd. De jaarlijkse taptoe in juni wordt groots aangepakt op het terrein van Dilettant. Orkesten uit het hele land hebben zich aangemeld om te komen spelen. De taptoe bestaat al 35 jaar”, aldus de enthousiaste voorzitter.

Vertier
Vanwege dit jubileum is door Laura Haspels een expositie gemaakt die een goed beeld geeft over de afgelopen 120 jaar. Deze is tot einde van dit jaar te bezichtigen in het Cultuurhuis en de bibliotheek. Komende zaterdag zijn een zestal platen te zien tijdens het concert. Wilbert: “Er zijn veel documenten en foto’s bewaard gebleven. Zo hebben we ook een en ander gevonden uit de periode van de oprichting. Fascinerend om te lezen dat er zeer snel ruim vijftig leden waren. Er was in die tijd weinig vertier voor de mensen.”

Slotstuk
Bestuursleden Lidia de Vries-Broere en Sjoerd Kamp hebben veel tijd gestoken om het naderende concert tot een groot succes te maken. “Eindelijk het slotstuk van maanden voorbereiding”, verzucht Lidia. “We laten met dit concert zien dat onze verschillende geledingen één zijn”, maakt Sjoerd duidelijk. “Drumfanfare, jeugdopleidingsorkest en het symfonisch blaasorkest treden gezamenlijk op. Samen met de oud leden vormt dit een geweldig groot orkest.” 

Komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur is het gehele gesprek met Crescendo te beluisteren via ons radiokanaal. Het belooft een grandioze avond te worden onder leiding van dirigent Carlo Balemans.

Dit bericht is 2336 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief