Archieven

Dit bericht is 3355 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- “Neen, ik hoef ze geen water te geven”, lacht Jurgen den Hartog, wijzend op de plantenbakken die sinds kort winkelcentrum Crimpenhof sieren. “Ze zijn niet echt, maar wel net echt.”

Jurgen kan het weten. Hij is al jarenlang werkzaam bij bloemsierkunst Van Buuren en weet alles van bloemen en planten. Daarnaast is hij bestuurslid van de winkeliersvereniging, waar alle ondernemers die op de Crimpenhof zijn gevestigd bij zijn aangesloten.

In die hoedanigheid zegt hij blij te zijn dat het winkelcentrum de afgelopen tijd een fikse opknapbeurt heeft ondergaan. Hij wijst op de nieuwe grijze vloer in het hele centrum, de robuuste zitbanken voor bezoekers die even willen uitrusten, de fraai gevulde plantenbakken en de openbare toiletgroep, waar iedere klant met hoge nood terecht kan op een frisse en schone wc. Een door de winkeliers lang gekoesterde wens is daarmee in vervulling gegaan. En oh ja, boven de ingangen hangt een gloednieuw logo om de uitstraling te bevorderen.

Hart van Krimpen
Op het programma staan nog de plannen om de wanden te verfraaien op plaatsen waar op dit moment geen etalages  in gebruik zijn. Dat brengt het gesprek natuurlijk meteen op een heikel punt; de leegstand van een aantal winkelunits. “De coöperatie waarin de eigenaren van de panden zijn verenigd doet haar uiterste best om nieuwe huurders te vinden, maar dat is op zijn zachtst gezegd een uitdaging.” Niet veel ondernemers staan te trappelen om een nieuwe winkel te openen in een tijd waarin het publiek massaal kiest voor online kijken en kopen. Een probleem waar winkelcentra in het hele land mee worstelen.

Tekst gaat verder onder foto

Tevreden is Jurgen over het feit dat er de laatste tijd weer wat meer gezamenlijke activiteiten in en rond De Crimpenhof worden georganiseerd waardoor een breder publiek op het centrum afkomt, ook van buiten Krimpen aan den IJssel. “De laatste braderie, die doorliep vanaf het Raadhuisplein tot het Tuyterplein was ouderwets gezellig en werd positief ontvangen.

De gemeente werkt aan de ontwikkeling van een centrumvisie waarin beoogd wordt het “Hart van Krimpen” levendiger te maken. Onder meer door in samenwerking met ons in en om De Crimpenhof meer evenementen te organiseren zoals de onlangs gehouden wielerronde, de opening van het Cultureel Seizoen en Krimpen Music Festival. “Er gebeurt weer van alles in Krimpen aan den IJssel om winkelen in ons centrum aantrekkelijker te maken. Dat is fijn voor het publiek, maar natuurlijk ook voor ons.”

Jurgen heeft een positief gevoel over de ontwikkelingen waarbij de gemeente, de coöperatie van eigenaren en de winkeliersvereniging ieder hun eigen inbreng hebben.

Dit bericht is 3355 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief