Archieven

Dit bericht is 1475 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Je bent ziek en uitbehandeld, althans in Nederland. In het buitenland kunnen ze je wel helpen om het ziektebeeld te stagneren. Kosten: 67.000,- euro. Gerda Huijzer (foto rechts) lijdt aan ms en gaat ervoor om dit bedrag te kunnen realiseren.

Wie is Gerda Huijzer en wat is er aan de hand?
Ze is 46 jaar en heeft jarenlang bij diverse bedrijven gewerkt als beveiliger. Enige jaren geleden heeft ze ontslag genomen. Haar toenmalige werkgever weigerde om haar arbeidsomstandigheden te verbeteren. Op zoek naar ander werk merkte ze dat haar gezondheid achteruit ging. Eerst leken het symptomen van een burn-out maar door de dagelijkse pijn was er meer aan de hand. Uiteindelijk bleek het een progressieve vorm van multiple sclerose oftewel ms. In april 2019 werd dit door de artsen vastgesteld.

Is ms te genezen?
Helaas niet. Het is een aandoening van het centrale zenuwstelstel. Gerda merkt dat iedere dag haar conditie iets minder wordt. Het spreken kost haar steeds meer moeite. Van de meest normale dingen krijgt ze stress en dat maakt het voor haarzelf zo lastig. De rolstoel en scootmobiel zijn in haar leven gekomen. In het tempo waarin ze nu achteruit gaat, kan ze binnen korte tijd niet meer zonder. In Nederland is ze uitbehandeld. De artsen kunnen het verloop van ziekte niet veranderen.

Waarom een crowdfundactie?
Samen met haar partner Ilona heeft Gerda zich verdiept in wat mogelijk is. Het enige wat de ziekte kan stoppen is een stamceltransplantatie. Dit is onder andere mogelijk in Mexico. Kosten inclusief reis en verblijf bedraagt 67.000,- euro. Dit wordt niet vergoed door de verzekering. Als laatste houvast is Gerda daarom deze inzamelingsactie gestart. Niet leuk om op deze manier te bedelen maar ze heeft geen keuze. Niets doen is voor haar geen optie.

Hoe kunnen we Gerda steunen?
Via deze link kan gedoneerd worden. Tevens komen bij meerdere winkels collectebussen te staan. Diverse andere acties worden opgezet. Het is moeilijk maar ze wil het proberen. Op maandag 22 november is een reservering gemaakt in het Mexicaanse ziekenhuis. Lukt het financieel niet om op tijd het beoogde bedrag te realiseren, dan kan de operatie niet doorgaan. Helemaal beter zal ze nooit meer worden. De operatie is bedoeld om verdere achteruitgang te voorkomen.

We wensen Gerda en haar partner alle sterkte toe de komende periode. Afgelopen zaterdag was Gerda in de uitzending op de radio tussen 12.30 en 13.00 uur. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1475 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief