Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2009 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL/ROTTERDAM – Stichting Landelijk Moluks Monument (LMM) heeft eerder deze maand het startsein gegeven voor de crowdfunding campagne om een Moluks monument te realiseren. Dit gebeurde met een estafetteloop van Krimpen aan den IJssel naar de Lloydkade in Rotterdam, de plek waar zeventig jaar geleden het eerste schip met Molukse KNIL-militairen, marinemannen en hun gezinnen aanmeerde.

Stichting LMM, bestaade uit vijf bestuursleden van Molukse komaf en/of met verbondenheid met de Molukse gemeenscha, wil het Molukse verhaal vanaf de aankomst in 1951 op de kaart zetten.

“De tijd is aangebroken om deze levens veranderende gebeurtenis te belichten. Wij vinden het belangrijk dat het verhaal een zichtbare plek krijgt voor iedereen die geïnteresseerd is in deze geschiedenis” aldus bestuurslid Fiona Roos.

Er is veel geld nodig om het monument te realiseren op de Lloydkade. Roos: “De eerste donaties zijn ontvangen, vaak vergezeld van persoonlijke, ontroerende berichtjes. De teller staat inmiddels, inclusief eerdere stortingen al op tienduizend euro. Dat versterkt onze drive het monument te realiseren enorm. We wachten nu op goedkeuring van de gebiedscommissie van de gemeente Rotterdam.”

Dit bericht is 2009 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief