Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 3177 keer gelezen

BERGAMBACHT – Muziekdocent Marius Diepenhorst van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht is een geldinzamelingsactie gestart voor Vera uit Oekraïne. Het negenjarige meisjes is ernstig ziek en haar ouders kunnen de behandeling die ze nodig heeft niet betalen. Diepenhorst: “Ik wil dolgraag dat het goedkomt met haar en een financiële bijdrage kunnen leveren aan haar behandeling.”

Op basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht is vorig jaar – vlak voor de coronacrisis – een kinderkoor gestart. Diepenhorst: “Groot succes: zestig kinderen nemen deel aan het koor. Nu is er echter door de lockdown geen zang, dus we verheugen ons erop dat we straks -als de scholen weer open gaan- weer aan de gang kunnen gaan.”

Diepenhorst noemt als één van de grootste inspiratiebronnen het Color Music Children Choir in Oekraïne. “Daar voelen wij, zowel de kinderen als ikzelf, ons op een bepaalde manier mee verbonden: ze zijn heel populair op YouTube, en wij vinden hun filmpjes fantastisch. We zouden graag ook zo enthousiast kunnen zingen; zij zijn echt een van onze grote voorbeelden.”

Vera, één van de kinderen van dat kinderkoor, is helaas ernstig ziek. Ze is getroffen door acute leukemie. “Dat op zich is al vreselijk. Maar zij heeft extra veel pech, want waar zij woont is niet zoals bij ons een ziektekostenverzekering die een behandeling vergoedt. Ik heb veel contact met het koor. Het zijn ontzettend lieve mensen, die al veel voor mij hebben gedaan. Ik wil heel graag iets terugdoen, en ik hoop daarom dat deze crowdfunding gaat slagen.”

Klik hier voor de doneeractie.

Dit bericht is 3177 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief