Archieven

Dit bericht is 1144 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel is bezig met de renovatie van het skatepark aan de Vijverlaan. Zowel de toestellen als de ondergrond zijn verouderd. Op dit moment zitten er scheuren in het asfalt en is het te grof voor de wieltjes van skateboards en steps.

Rutger van der Steen, zelf een fervent bezoeker van het skatepark, vreest dat het het budget dat door de gemeente beschikbaar is gesteld voor de opknap, niet toereikend is om een baan te realiseren die voldoet aan de modernste skate-eisen. Om een extra duit in het zakje te doen is hij daarom crowdfunding gestart.

“Het huidige skatepark is helaas erg verouderd en de ruwe ondergrond is daarnaast ronduit gevaarlijk. De oude skateobjecten zijn van metaal – glad met regen, heet met zon – en de ondergrond is van ruw asfalt – pijnlijk bij valpartijen. Niet erg veilig voor de kids en jongeren die hier dagelijks oefenen om beter te worden.”

Rutger roept inwoners van Krimpen, maar vooral skaters, op zelf iets bij te dragen aan hun favoriete plek. “Iedere donatie meer dan welkom om het skatepark compleet te vernieuwen met een betonnen ondergrond en idealiter ook betonnen objecten. De realisatie hiervan is prijzig en arbeidsintensief, maar vergt op de lange termijn minder onderhoud en biedt veel meer veiligheid voor de gebruikers.”

Inmiddels is 135 van de beoogde 5000,- euro binnen.

Dit bericht is 1144 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief