Archieven

Dit bericht is 1507 keer gelezen

HAASTRECHT- “Kwaliteit, keuze en kleinschalig.” Dat zijn de drie K’s van Proeverij Haastrecht. Het oudste culinaire festival in de omgeving. Met veertien standhouders die meer dan 50 verschillende gerechten en wijnen presenteren. “Tijd voor de vierde K; Kom genieten”, zegt de organisatie.

Na het grote succes van vorig jaar met meer dan 1000 bezoekers is Proeverij Haastrecht dit jaar weer op het Concordiaplein. Tegen de sfeervolle gevel van theater Concordia bouwt de organisatie een groot openluchtrestaurant met 14 open keukens waar de deelnemers hun gerechten bereiden of dranken serveren.

Een van de organisatoren is Simone Abel en zij kijkt alweer uit naar deze avond. “Dit is echt een prachtig en gemoedelijk evenement wat we vooral betaalbaar willen houden. Zodat iedereen voor een klein bedrag kan proeven van het beste dat Haastrechtse restaurants en andere horecabedrijven te bieden hebben. Onze aankleding is sober maar gezellig, want het gaat om het ontmoeten en genieten.”

Haastrechts talent
Als de eerste bordjes zijn gevuld is ook het eerste optreden van de avond. Een heel bijzondere want de opening is voor Rozemarijn Spruit. Volgens Abel een opkomend Haastrechts talent die vorig jaar al een spontaan gastoptreden gaf. “Daarover was iedereen zo enthousiast dat we haar nu een compleet optreden hebben aangeboden.”

Na dit optreden is de eerste ronde van het Nederlands Kampioenschap Kaasrollen, net als de Proeverij al een echte traditie in Haastrecht. Daarna starten ‘De Jongens van je weet wel’. Zij zullen vanachter de piano en de drum verzoeknummers vanuit het publiek spelen. In de eerste set zullen ze kiezen voor sfeervolle achtergrondmuziek, in de tweede set mogen ook de beentjes van de vloer.

Abel heeft er grote verwachtingen van. “We investeren dit jaar extra in de muziek omdat we vorig jaar door het grote aantal bezoekers een te kleine installatie hadden. Door een beter passende installatie hopen we dat nu te voorkomen zodat iedereen ook echt van de muziek kan genieten.”

Betaalbaar
Dankzij de kleinschaligheid blijft juist op de Proeverij Haastrecht alles betaalbaar, vertelt Abel. “Bezoekers betalen bij ons 3,00 euro voor een muntje en dat is voldoende voor een glas wijn of een klein gerechtje. Maar natuurlijk zijn er ook luxere varianten en dan is een muntje extra nodig.”

Eén ding weet mede-organisator Rob van Zuylen zeker; “Voor minder geld dan dat je in een restaurant uitgeeft, eet je hier een topmaaltijd.  Daarom houden we het al ruim 20 jaar vol en is dit veruit de gezelligste Proeverij in de omgeving. Met ook nog gratis toegang.”

 

 

Dit bericht is 1507 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief