Archieven

Dit bericht is 518 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De activiteitenkalender van Het Cultuur Station is voor 2023 bomvol nieuwe projecten. Grote productie wordt in november de musical ‘Het is een zwaar bestaan’.

“Afgelopen jaar was opnieuw spannend, zeker wat betreft onze locatie hier aan het Stationsplein”, blikt theaterdocent Evelien Isphording terug. “Gelukkig mogen we hier in ieder geval tot september blijven. Toffe voorstellingen hebben we gedaan waaronder de musicals The Lion King en Charlie.” Laatstgenoemde sprong er wat Evelien betreft bovenuit. “Niets ten nadele van de andere producties, maar dit was een waanzinnig gaaf project.”

Het is een zwaar bestaan
Dit najaar staat opnieuw een grote voorstelling op de planning. De keuze is gemaakt  voor ‘Het is een zwaar bestaan’, gebaseerd op de bekende musical ‘Annie’. “ Mijn moeder heeft het vertaald vanuit het Engels. Daarna herschrijf ik het met behoud van de originele verhaallijn. Het gaat over een meisje in een weeshuis die terug wil naar haar ouders. Uiteindelijk komt ze in huis bij een rijke meneer waar ze blijft wonen. Een bekend verhaal voor veel mensen”, vertelt de altijd enthousiaste Evelien . “Een voorstelling met een happy end.”

Spelers en zangers gezocht
Om de productie op de planken te brengen zijn nog een aantal spelers en zangers nodig. Vooral tieners en volwassenen zijn welkom. “Ze moeten enthousiast zijn en vooral gemotiveerd”, maakt Evelien duidelijk. “Mijn collega Marlou Koevoets arrangeert de nummers en begeleidt de spelers voor het zanggedeelte. De acteerkant neem ik voor mijn rekening.” De eerste repetities beginnen eind januari. De uitvoering is gepland in november.

Stem van de Waard
Ondertussen lopen ook andere projecten van de dames door. Zangdocent Marlou is druk met de wedstrijd ‘ Stem van de Waard’. Op dit moment begeleidt ze maar liefst 24 kandidaten. Zij strijden de komende periode voor een finaleplaats op zaterdag 15 april. “Binnenkort starten de live optredens met band en daarna de battle rondes. De deelnemers treden op  in de theaters in Haastrecht, Krimpen aan de Lek en Stolwijk. Daar zijn we nu druk voor aan het repeteren”,  geeft ze aan.

Samen met de kandidaten zoekt ze passende liedjes uit. ”Indien nodig  wijzig ik de toonsoort. Daarnaast is performance belangrijk.  Het is afwisselend omdat er veel verschil is in ervaring.  Vooral mooi zijn de contacten onderling tussen de deelnemers.  Dat vind ik nog belangrijker dan de wedstrijd zelf.”

Wie mee wil doen met de musical of andere leuke projecten:  www.hetcultuurstation.nl

Dit bericht is 518 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief