Archieven

Dit bericht is 546 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Cultuurwethouder Coen Derickx krijgt zaterdag 12 september het eerste exemplaar van de cultuurgids 2020 overhandigd bij het Streekmuseum Krimpenerwaard tijdens de Open Monumentendag. De cultuurgids biedt op een laagdrempelige wijze informatie en een inkijkje in de culturele wereld van Krimpen aan den IJssel.

“Krimpen aan den IJssel beschikt over een ruim aanbod op het gebied van cultuur voor jong en oud en voor ieder wat wils”, vertelt cultuurcoach Mariska Scalongne-Kleijsen van stichting Synerkri. “Beeldende kunst in ateliers en op straat, theater, dans -en muzieklessen, klassieke concerten, orkestoptredens, filmavonden, comedy, cultureel erfgoed, boeklezingen en nog veel meer. In de cultuurgids 2020 komen al deze disciplines samen. Culturele aanbieders inspireren en stimuleren de lezers om cultuur te gaan beleven op de vele culturele plekken die Krimpen rijk is.”

De cultuurgids 2020 opent op de eerste pagina met een voorwoord van cultuurwethouder Coen Derickx gevolgd door een plattegrond met de cultuurroute langs de deelnemende organisaties. Vervolgens heeft elke organisatie een pagina gevuld met eigen informatie en beeldmateriaal. Vanwege het Coronavirus kan er dit jaar geen fysieke cultuurroute geboden worden, maar middels de cultuurroute in de gids kan iedereen op een eigen gekozen moment binnenlopen op de opgegeven adressen of contact opnemen met de aanbieders van cultuur. De gids is vanaf half september gratis verkrijgbaar bij de deelnemende culturele organisaties.

De cultuurgids wordt kosteloos beschikbaar gesteld aan belangstellenden door Synerkri, de gemeente Krimpen aan den IJssel en wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Voor deze gids hebben zestien culturele organisaties uit Krimpen aan den IJssel hun medewerking verleend.

“Deze papieren gids is afgedrukt bij de lokale drukkerij en maakt de gids tot een lokaal product. Cultuurgids 2020 is een voorloper op de digitale Uitagenda Krimpen die later deze maand online gaat.”

Dit bericht is 546 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief