Archieven

Dit bericht is 1616 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – We treffen Heidi Doff enthousiast als altijd bij de ingang aan de Markt in Krimpen aan de Lek om de gasten van ‘haar’ Cultuurhuis te verwelkomen. Heidi is directeur van het multifunctionele gebouw, dat onderdak biedt aan verenigingen en instellingen die in de kern actief zijn op educatief, cultureel, welzijn en muzikaal gebied.

Anderhalf jaar hebben Heidi, haar team en de vele vrijwilligers vooral duimen moeten draaien in afwachting van de versoepeling van de maatregelen in het kader van de coronacrisis. Gelukkig was dat voor de meeste betrokkenen geen aanleiding de deuren definitief achter zich dicht te trekken.

“Als vanouds doet iedereen weer zijn of haar best om het de gasten naar de zin te maken.” Weken, soms maanden lang bleven de deuren helemaal dicht, soms kon er mondjesmaat iets zoals de beperkte openstelling van de bibliotheek. Lekker snuffelen langs de boekenkasten was er daar ook niet bij. Dus was het lange tijd akelig stil in het anders zo levendige Cultuurhuis.

“Maar sinds 1 september begint alles weer te draaien”, constateert Heidi zeer tevreden. De vaste gebruikers zoals de muziekvereniging, de Vrouwen van Nu, toneelvereniging KDO en het Jeugdtheaterhuis hebben hun repetities en bijeenkomsten weer in de agenda gezet. De vrijwilligers van het Cultuurhuis zelf organiseren onder meer de koffieochtenden, de naaicursus en het Crea Café. Grand Café Siep is weer open voor lunch, diner of een bezoek aan het zonnige terras en er zijn deze maand september ook al weer eenmalige evenementen zoals de door Historische Vereniging Crempene georganiseerde Monumentendag op 11 september en een muzikale zondagmiddag met de band Gelijkspel op 12 september.

Drie theaters, drie voorstellingen
Om de heropening te vieren hebben drie culturele instellingen in de gemeente Krimpenerwaard de handen ineen geslagen om hun publiek te verrassen met een tweetal theater-toers langs drie theaters. Behalve het Cultuurhuis doen ook Het Kwartier in Stolwijk en Concordia in Haastrecht mee. Liefhebbers kunnen voor dertig euro een passe-partout aanschaffen die hen recht geeft op het bijwonen van drie voorstellingen.

De eerste toer begint op 10 september in Het Kwartier met een optreden van The Kik, gevolgd door een Ibiza party op 25 september in Krimpen aan de Lek en wordt op 7 oktober afgesloten met Javier Guzman in Theater Concordia.

De tweede toer opent met Abba Tribute op 11 september in Stolwijk, The Eagles Legacy Band op 24 september in het Cultuurhuis en het Carel Kraayenhof Quartet op 1 oktober in Haastrecht.

Losse kaarten kopen voor één van deze voorstellingen kan ook, maar die zijn dan wel wat duurder en let op, het aantal entreebewijzen is beperkt. Want zolang de anderhalve meter regel nog geldt is het aantal zitplaatsen in deze theaters beperkt. Kaarten zijn niet online of telefonisch te bestellen maar moeten worden gekocht bij de kassa van één van de theaters.

Het Cultuurhuis is een locatie waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen dingen kunnen doen. “Daar gaan we weer helemaal voor”, belooft Heidi die nog even aanstipt dat de verschillende ruimten in het gebouw ook voor éénmalige activiteiten te huur zijn.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

Dit bericht is 1616 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief