Archieven

Dit bericht is 1712 keer gelezen

HAASTRECHT – De cursisten van Maaike Vermeulen exposeren tot het eind van het jaar in het Amaliahof in Haastrecht. Ze schilderen wekelijks in kleine groepjes in het atelier in Ammerstol.

De meeste kunstenaars schilderen al zo’n drie a vier jaar, alleen Anita van Splinter is pas afgelopen zomer begonnen. Vermeulen laat de cursisten een onderwerp kiezen waar hun hart ligt en niet allemaal dezelfde ‘goedgevulde fruitschaal’.

De olieverfschilderijen zijn zonder uitzondering fraai en heel verschillend. Maaike is heel kritisch maar vindt dat de tijd is gekomen om ze ‘los’ te laten en de wereld te laten zien wat ze kunnen. De expositie is tot het einde van het jaar te bekijken in het Atrium van het Amaliahof in Haastrecht van 10.00 tot 11.00 uur.

Marijke Dekker schilderde onder andere ‘Hartscontact’ Ze is contactclown in de zorg en geeft demente mensen een vrolijk moment. De mevrouw in het midden wilde ook een neus op om met de twee clowns te kunnen ‘neuzen’.

Daniela Romijn houdt van de sneeuw, omdat het al zo lang niet had gesneeuwd schilderde zij een landschap ‘Winter’ en verzon de sneeuw erbij. Een week later ging het tot haar vreugde echt sneeuwen.

Leny Kodde heeft een boek met schilderijen van Rembrandt. Op aanraden van Maaike schilderde ze een schilderij van Rembrandts geliefde Saskia. Ze heeft bij Saskia wel een ringetje toegevoegd, het eerste ‘ringetje dat Leny van haar ouders heeft gekregen. Het werk heet – hoe kan het ook anders – ‘Ring’.

Victor Meeussen was zelf een beetje verrast toen zijn schilderij ‘Ode’ helemaal af was. Klaprozen hebben voor hem een persoonlijk betekenis die hij verder voor zichzelf hield. Ze zijn ook een symbool van het einde van de Eerste Wereldoorlog geworden. De loopgraven waren door alle ellende totaal omgeploegd, de klaprozen staken als eerste de kop weer boven de grond uit. In Engeland wordt op 11 november ‘Poppyday’ gevierd en dragen veel Britten een klaproos op hun revers.

Helma Kleijn zag deze foto van drie kleine ballerina’s in het Algemeen Dagblad staan. Het meisje rechts is aan het dansen, de andere twee zijn over haar aan het smoezen. Het schilderij heet heel gevat ‘Moet je haar zien’.

Anita van Splunter is deze zomer begonnen met schilderen ze koos voor haar eigen kat. Op advies van Maaike koos ze voor een onderwerp waar haar hart naar uitgaat en dat werd deze prachtige Siamees ‘Blue Summer’ met diepblauwe ogen.

Foto’s: Janet de Graas.

Dit bericht is 1712 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Cursisten Maaike Vermeulen laten werk zien in Amaliahof Haastrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief