Archieven

Dit bericht is 730 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Vanaf 29 augustus start Cyclus samen met Vinylrecycling een proef om zomerse opblaasartikelen apart in te zamelen. De opblaasartikelen kunnen ingeleverd worden bij de milieustraten in de gemeenten Bodegraven Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Door de aparte inzameling krijgen de opblaasartikelen een tweede leven als grondstof voor een nieuw product. De proef loopt tot en met oktober 2022.

Opblaasartikelen zoals zwembanden, strandballen, opblaasfiguren, zwembandjes, zwembadjes en luchtbedden zonder een laag velours kunnen ingeleverd worden. Dus geen ballonnen en harde ballen (zoals een voet- of volleybal).

Speciale container
Op de milieustraten in Bodegraven Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas staat een speciale container waar de opblaasartikelen aangeboden kunnen worden. Ook kunnen de opblaasartikelen ingeleverd worden bij de Mobiele Milieustraat die in de deelnemende gemeenten. De opblaasartikelen moeten dan wel in een boodschappentas passen.

Recycling
Opblaasartikelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een materiaal dat goed is te recyclen. Het is daarom zonde om deze artikelen bij het restafval te gooien en te laten verbranden in de verbrandingsinstallatie. Om de zomerse opblaasartikelen een tweede leven te geven, werkt Cyclus samen met Vinylrecycling in Lelystad.

Cyclus zamelt de opblaasproducten in, Vinylrecycling zorgt voor de recycling van het PVC. Zo worden opblaasfiguren, luchtbedden en zwembadjes een grondstof voor bijvoorbeeld tuinslangen, slippers en schoenzolen. Zo werken we samen aan een circulaire economie.

Dit bericht is 730 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief